Cascada Cailor una dintre cele mai frumoase cascade din România

Cascada Cailor una dintre cele mai frumoase cascade din România

author
1 minute, 29 seconds Read

Cascada Cailor este situată în apropiere de stațiunea turistică Borsa Complex, în partea de NE a Munților Rodnei. Apa adunată într-un circ glaciar se scurge peste un abrupt calcaros numit Podul Cailor, în mai multe trepte, rezultând cea mai mare cascadă din România. Se află la altitudinea de 1300 m iar căderea de apă este de 100 metri.8664723

Poză: Wikipedia

Este un loc extreme de vizitat de turiști fie ei români sau străini, în special în lunile de vară, când este ușor acesibilă.

Numele acestei cascade provine de la o legendă, care spune că datorită faptului că zona era una de o rară frumusețe, țăranii își aduceau aici hergheliile de cai de la începutul primăverii până toamna.Însă prin acești munți se găseau urși care atacau caii respectivi. Ursii neavând nicio șansă pe pășunile unde se găseau caii încercau să-i încolțească și să-i atragă deasupra prăpastiei,căzând în ea. De aici și numele acestei cascade – Cascada Cailor. Ulterior izvorul , circul glaciar și muntele au primit nume specific: Izvorul Cailor, Podul Cailor respective Muntele Cailor.

7474182

Poză: emaramures.ro

4785420

Poză: hartaromaniei.eu

Peisajul zonei este de o frumusețe rară, mai ales în timpul verii, iar cascada văzută de jos este cu adevărat impresionantă. Ea are o lungime de 100 de metri, fiind formată din mai multe căderi succesive, prima măsurând 40 de metri, următoarea, mai abruptă, 20 de metri, iar ultima, din nou, 40 de metri.

Există două variante pentru a ajunge la cascadă. Primul traseu pornește din Complexul Turistic Borsa și continuă pe poteca de sub telescaun până în Poiana Runcu Știolului. Al doilea traseu este prin Pasul Prislop.

Similar Posts