Ştiai că există un animal care nu moare niciodată? Află care este secretul acestuia!

Ştiai că există un animal care nu moare niciodată? Află care este secretul acestuia!

author
1 minute, 31 seconds Read

Hydra fusiforma este un polip de apă dulce, care, conform unor noi cercetări, se pare că nu moare niciodată.

Ştiai că există un animal care nu moare niciodată? Află care este secretul acestuia!
Acest polip are forma unui tub micuţ din care ies un număr mare de tentacule. El ajunge la aproximativ 10 mm lungime şi consumă microorganisme foarte mici.

Interesant este că acest animal nu prezintă niciodată urme de îmbătrânire şi trăieşte veşnic. Convins că acest lucru ne se poate întâmpla, biologul Daniel Martinez a început să facă cercetări:
“Am început experimentul pentru că am avut intenţia de a dovedi faptul că Hydra nu poate scăpa de îmbătrânire. Propriul meu merit mi-a demonstrat că am greşit – de două ori”, a declarat Daniel Martinez, de la Colegiul Pomona din SUA.

Studiul pe care biologul l-a făcut a durat aproximativ 8 ani. În acest timp el a urmărit un număr mare de hydre, aproximativ 2.256.

A observat că în foarte puţine cazuri fertilitatea a scăzut şi cel mai probabil datorită condiţiilor din laborator.

”Hydra este cunoscută pentru capacitatea de regenerare. Cele mai multe dintre celulele corpului lor sunt celule stem . Aceste celule sunt capabile de diviziune continuă. La om, aceste celule “atotputernice” sunt prezente doar în primele zile ale dezvoltării embrionare. Hydra, prin contrast, îşi reînnoieşte în mod constant corpul cu celule noi”, declară Martinez. 

“Eu cred că un individ Hydra poate trăi pentru totdeauna în condiţiile potrivite. În condiţiile diferite de cele din laborator, boala, prădătorilor şi contaminarea apei ucide populaţia de hydre  înainte ca acestea să-şi poată realiza imortalitatea. Sper acest studiu să ajute oamenii de ştiinţă pentru a cerceta mai profund nemurirea, iar aceste animale să ajute la dezlegarea misterului îmbătrânirii”, a adăugat biologul Martinez.

Similar Posts