A vândut curățătoare de legume și a ajuns milionar. Povestea fabuloasă a lui Joe Ades

author
2 minutes, 5 seconds Read

Odată cu apariția soarelui peste celebrele clădiri din New York City, un bătrânel impecabil îmbrăcat, într-un costum de 1000 de dolari, își face apariția și începe cu ajutorul unui instrument special să decojească și să taie legume: morcovi, castraveți, cartofi și multe altele. Vorbește singur aparent pentru el, explicând ceea ce face, până când un grup de oameni se apropie de el să-l privească. Unul câte unul își fac apariția în jurul lui, bătrânelul ignorându-i și continuându-și munca.

8497617

Omul în costum de 1000 de dolari își vinde instrumentul de 5 dolari care decojește și feliază legumele, 6 zile pe săptămână, 10 ore pe zi. Numele lui este Joe Ades.

Joe Ades s-a născut în Manchester, fiind cel mai tânăr din cei șapte frați. La vârsta de 15 ani deja era pe stradă vânzând reviste, textile sau jucării.

După o căsnicie nereușită cu o australianca cu care a avut 3 fete, se mută la New York.

Începând cu 1993, Ades a început să vândă ustensile de curățat și feliat legumele “Made în Swiss”. Era recunoscut ca omul îmbrăcat într-un costum Chaster Barrie, și cămăși Turnbull & Asser de 1000 de dolari. Niciodată nu s-a deranjat că nu are o licență pentru vânzări, din această cauză fiind mutat deseori de către poliția din New York. Notorietatea lui l-a făcut să ajungă chiar și în revistă Vanity Fair.

Principiul după care s-a ghidat o viață întreagă a fost că “niciodata să nu subestmezi o sumă mică de bani”.

O discuție cu clienții era ceva în genul:

“Acest curataror este din Elveția.Costă doar 5 dolari. Nu poți cumpără mare lucru în zilele noastre cu 5 dolari.”

“De ce ai cumpără 4 aparate de curățat, dacă aceste pot fi folosite o viață întreagă, fără să se strice? Ei bine, pentru că ai patru prieteni.Din cauza asta merită să cumperi patru aparate!”

Întrebat la un moment dar care a fost cel mai neobișnuit lucru care l-a vândut, el a răspuns cu dezinvoltură: “brazi de Crăciun în Februarie! Pentru Anul Nou Chinezesc!”

Dacă și noi ne-am ghida în viață după aceleași principii, și am înțelege că lucrurile mari se fac adunând lucrurile mici, atunci sunt sigur că vom putea fi mai fericiți și mai bogați.

Similar Posts