luni, ianuarie 24, 2022

A vândut curățătoare de legume și a ajuns milionar. Povestea fabuloasă a lui Joe Ades

Recomandam si

Odată cu apariția soarelui peste celebrele clădiri din New York City, un bătrânel impecabil îmbrăcat, într-un costum de 1000 de dolari, își face apariția și începe cu ajutorul unui instrument special să decojească și să taie legume: morcovi, castraveți, cartofi și multe altele. Vorbește singur aparent pentru el, explicând ceea ce face, până când un grup de oameni se apropie de el să-l privească. Unul câte unul își fac apariția în jurul lui, bătrânelul ignorându-i și continuându-și munca.

8497617

Omul în costum de 1000 de dolari își vinde instrumentul de 5 dolari care decojește și feliază legumele, 6 zile pe săptămână, 10 ore pe zi. Numele lui este Joe Ades.

Joe Ades s-a născut în Manchester, fiind cel mai tânăr din cei șapte frați. La vârsta de 15 ani deja era pe stradă vânzând reviste, textile sau jucării.

După o căsnicie nereușită cu o australianca cu care a avut 3 fete, se mută la New York.

Începând cu 1993, Ades a început să vândă ustensile de curățat și feliat legumele “Made în Swiss”. Era recunoscut ca omul îmbrăcat într-un costum Chaster Barrie, și cămăși Turnbull & Asser de 1000 de dolari. Niciodată nu s-a deranjat că nu are o licență pentru vânzări, din această cauză fiind mutat deseori de către poliția din New York. Notorietatea lui l-a făcut să ajungă chiar și în revistă Vanity Fair.

Principiul după care s-a ghidat o viață întreagă a fost că “niciodata să nu subestmezi o sumă mică de bani”.

O discuție cu clienții era ceva în genul:

“Acest curataror este din Elveția.Costă doar 5 dolari. Nu poți cumpără mare lucru în zilele noastre cu 5 dolari.”

“De ce ai cumpără 4 aparate de curățat, dacă aceste pot fi folosite o viață întreagă, fără să se strice? Ei bine, pentru că ai patru prieteni.Din cauza asta merită să cumperi patru aparate!”

Întrebat la un moment dar care a fost cel mai neobișnuit lucru care l-a vândut, el a răspuns cu dezinvoltură: “brazi de Crăciun în Februarie! Pentru Anul Nou Chinezesc!”

Dacă și noi ne-am ghida în viață după aceleași principii, și am înțelege că lucrurile mari se fac adunând lucrurile mici, atunci sunt sigur că vom putea fi mai fericiți și mai bogați.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Articol Fresh

Ghid incepatori pentru SMS Marketing

Consumatorii devin din ce in ce mai confortabili sa interactioneze cu companiile pe dispozitivele lor mobile. Marketingul prin SMS...
- Advertisement -