Conchita Wurst va reprezenta Austria la Eurovision 2014

Conchita Wurst va reprezenta Austria la Eurovision 2014

author
1 minute, 35 seconds Read

Excentricitatea va fi la ea acasă, anul acesta la celebrul concurs de muzică.

8490910

O prezență inedită la Copenhaga, se va produce în această săptămâna cu ocazia Eurovision Song Contest 2014. Este vorba despre Thomas Neuwirth cunoscut sub numele de scenă de Conchita Wurst, un bărbat travestit care va reprezenta Austria, la Concursul Muzical Eurovision 2014 cu melodia “Rise Like A Phoenix”.

Acesta are un look inedit: o față cu trăsături feminine și cu barbă.

Prezența lui pe scena din capitala daneză, cu siguranță nu va trece neobservată, poate și din cauza criticilor tot mai vehemente care au fost lansate în ultima vreme la adresa acestuia, mai ales de o parte a unor reprezentanți din unele țări participante. Astfel de exemplu în Belarus și Armenia au fost lansate adevărate petiții prin care se cerea interzicerea participării lui Wurst în concurs.

Dar poate că cea mai fermă voce a fost cea a Rusiei, prin persoana parlamentarului Vitali Milonov, care s-a exprimat foarte direct și concis susținând că “pervesul din Austria trebuie exclus”. Milonov este cunoscut ca un dușman înfocat al comunității gay, el sprijinind chiar și o lege împotriva acestei comunități.

Pe de altă parte vestea participării Conchitei Wurst, a fost primită cu entuziasm în Danemarca, această fiind considerată o țară destul de libertină, din punct de vedere al orientării sexuale.

Totuși dacă este să ne gândim bine, nu este pentru prima dată în istoria Eurovision-ului când avem participanți atât de excentrici , fie ei travestiți sau transsexuali. În 1988, piesa câștigatoare era “Diva” cântată de Dana International un transsexual din Israel.

Videoclipul a fost filmat în teatrul Palatului Schinbrunn din Viena, iar Conchita a avut la dispoziție peste 70 de rochii.

Sunt curios care e părerea ta, despre acest cântăreț! Spune-ne ce crezi în comentarii!

Similar Posts