7 beneficii pentru sănătate aduse de către avocado

7 beneficii pentru sănătate aduse de către avocado

author
1 minute, 40 seconds Read


Avocado este cunoscut şi sub denumirea de “super aliment” și există un motiv bun pentru asta. Fructul este absolut delicios, în mod rezonabil accesibil și vine cu o serie de beneficii pentru sănătate.
7 beneficii pentru sănătate aduse de către avocado

Photo credit: UnknownNet Photography via Foter.com / CC BY-SA

1. Avocado – pur și simplu nutrienţi. Acest lucru este cel mai important motiv pentru care trebuie să consumi avocado. O porţie mică din acest aliment îţi oferă o doză importantă de substanțe nutritive. Un fruct conţine 26% din vitamina K, 20% de acid folic, 17% din vitamina C, 14% din potasiu, 14% din vitamina B5, 13% din vitamina B6 și 10% din vitamina E.


2. Avocado poate reduce riscul de malformaţii congenitale.

Acidul folic este o vitamină importantă în timpul sarcinii. O cană de avocado oferă aproape un sfert din acidul folic necesar pentru o femeie gravidă. De asemenea, ajută la prevenirea anemiei, echilibrează nivelul de zahăr din sânge şi poate reduce chiar și crampele ca urmare a densității sale ridicate de potasiu.

3. Calmează durerea provocată de artrită
Studiile au descoperit că avocado poate reduce durerea provocată de artrită datorită conţinutului ridicat de substanțe antiinflamatorii.

4. Avocado ajută la gestionarea greutăţii tale
Avocado conține acizi grași mononesaturaţi care ajută la gestionarea greutăţii tale, de asemenea, te simţi mai plin mai mult timp şi scade dorința de a mânca prea mult.

5. Avocado protejează ochii Avocado conţine antioxidanţi, care au proprietăți protectoare pentru ochi. Printre acestea se numără zeaxantina şi luteina, care sunt critice pentru sănătatea ochilor. Aceste două substanțe nutritive au fost legate de un risc redus de degenerescenţa maculară şi cataractă.


6. Avocado reglează colesterolul

Avocado conține o doză mare de grăsimi mononesaturate sănătoase, care ajută la scăderea nivelului de colesterol rău.

7. Avocado păstreaza mintea ascuțită.
Avocado este încărcat cu omega-3 acizi grași și vitamina E, ambele esențiale pentru sănătatea creierului tău.

Similar Posts