Vrei să știi cum să-ți păstrezi tot timpul fructele tăiate proaspete? Uite cât e de simplu!

author
1 minute, 4 seconds Read

Înnegrirea merelor tăiate nu este un motiv de bucurie pentru cine le consumă. Chiar dacă se înnegresc acestea sunt bune de mâncat, însa nu mai par apetisante. Ştiam trucul cu oţet, dacă pui merele în oţet nu se mai înnegresc, ci îşi păstrează culoarea şi prospeţimea. Cu toate astea nu am încercat niciodată deoarece mă îndoiesc că acestea rămân gustoase.

Iată însă că folosind acest truc, ai scăpat de această problemă. Trebuie să pui merele sau perele tăiate în apa amestecată cu două linguri de miere. Mierea va proteja fructul şi astfel timp de 24 de ore ele nu se vor mai înnegri. La fel poţi proceda cu cartofii sau cu gutuile.

Iată aici alte trucuri pe care le poţi folosi pentru păstrarea alimentelor proaspete:

1. Păstrează bananele mai mult timp fără să se înnegrească acoperind tulpina acesteia cu folie de plastic. Prin această metodă eliberarea de gaz de etilenă este încetinită iar procesului de maturare va fi prelungit.

2. O salată cu frunze frumoase poate fi răcoritoare, dar realizată cu verdeţuri ofilite nu va fi consumată. Pentru a le reînvia la starea lor crocantă anterioară, înmoaie-le în apă cu gheaţă. Apa va circula în celulele deshidratate și le va revigora.

Similar Posts