Câteva lucuri mai puţin cunoscute despre Coreea de Nord

Câteva lucuri mai puţin cunoscute despre Coreea de Nord

author
1 minute, 37 seconds Read


Coreea de Nord numită şi Republica Populară Democrată Coreeană este un stat în partea de nord a peninsulei Coreea situată în nord-estul Asiei.

Câteva lucuri mai puţin cunoscute despre Coreea de Nord

Conform constituției, Coreea de Nord este o republică socialistă, însă multă lume o consideră fiind o dictatură absolută de tip stalinist.

Regimul din acest stat nu este demn de laudă. Coreea de Nord este printre cele mai sărace state din lume, este cunoscută, de asemenea, pentru impertinență, imaturitate şi nu în ultimul rând brutalitate.

Însă iată că pe lângă aceste lucruri binecunoscute, Coreea de Nord are şi lucruri bizare, lucruri care caracterizează statul din Orientul Îndepărtat, iar acestea nu sunt în număr mic.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai bizare lucruri din Coreea de Nord
1.Tunsorile în acest stat sunt permise într-un număr limitat. Există doar 14 tunsori aprobate pentru femei şi 14 pentru bărbaţi, motiv pentru care nu există nimic extravagant.

2.Nici în privinţa infrastructurii aceştia nu stau mai bine, din 25.554 drumuri doar 3% sunt asfaltate.

3.Armata militară este mare ca şi număr de soldaţi, acest stat find a patra armată din lume. Armata statului are mai mult de 1.2 milioane de soldaţi.

4.Nivelul de trăi este unul foarte scăzut, aproximativ 33% din copii sunt subnutriţi.

5.Liderul Him Jong-il, în profida sărăciei accentuată a stalului, cheltuia pentru coniac, anual, 1.2 milioane de dolari.

6.PIB-ul pe cap de locuitor este unul foarte mic în comparaţie cu alte state ale lumii. Coreea de Nord are PIB-ul de 1.800 de dolari anual, faţă de 51.784 dolari pe care îi deţine SUA anual.

7. Nici cu agricultură nu se pot mândri deoarece doar 20% din teritoriu este arabil.

8.Rata de alfabetizare este de 100% în acest stat.

9.PIB-ul anual este de 40 de miliarde de dolari.

10.Cea mai mare parte din locuitori au nevoie de ajutor, în special de mâncare. Mai mult de 6 milioane de persoane din cei 24 milioane se confruntă cu foamete.

Similar Posts