Tu ştii din ce este formată pasta de dinţi?

Tu ştii din ce este formată pasta de dinţi?

author
2 minutes, 0 seconds Read

Pasta de dinţi este unul din cele mai folosite produse de igienă, pentru că toţi ne dorim să avem dinţi albi, strălucitori şi fără carii. Însă anumite componente din compoziția unor paste de dinţi pot să dăuneze sănătăţii, aşa că ar fi bine să înţelegem cum pot să ne afecteze ingredientele din care sunt compuse aceste paste.

Tu ştii din ce este formată pasta de dinţi?

Fluorura de sodiu utilizată în otravă de şoareci
Deşi este unul din principalele ingrediente, fluorura de sodiu este folosită frecvent şi în otrava de şoareci şi gândaci. Consumată în exces poate duce la senzaţie de greaţă, vomă sau dureri epigastrice. De altfel, fluorura nu a fost aprobată niciodată de instituţiile de specializate, în cadrul unui studiu efectuat în SUA demonstrându-se activitatea cancerigenă a fluorurii de sodiu.

Triclosanul
Un alt produs întâlnit în pasta de dinţi este triclosanul, un ingredient menit să prevină bolile gingiilor. Însă acesta poate să aibă câteva efecte secundare destul de periculoase.

Prof. Caren Helbing, de la Universitatea din Victoria, Canada, a arătat că structura chimică a triclosanului este similară atât cu hormonii hormonii tiroidei cât şi cu PCB (policloruri de bifenil), ceea ce permite acestei substanţe să interacţioneze cu receptorii hormonali.

Potrivit studiilor profesorului Helbing mormolocii expuşi la triclosan s-au dezvoltat în pui de broască cu malformaţii la picioare, efectele fiind asociate cu doze de numai 1/10 din cantitatea de pastă de dinţi cât un bob de mazăre pe care o utilizează o persoană zilnic.

Propilenglicolul asociat cu disfuncţii ale ficatului şi rinichilor
Propilenglicolul este uşor absorbit în piele, iar consumul în exces duce la disfuncţionalităţi ale creierului, ficatului şi rinichilor.

Lauril sulfat de sodiu & dietanolamina alcătuiesc nitraţi ce favorizează apariţia cancerului.

Conform Colegiului Toxicologic American, lauril sulfatul de sodiu poate rămâne în corp până la cinci zile – zăcând în inimă, plămâni şi creier. Combinat cu alte substanţe chimice, acest produs se transformă în nitrozamine nişte cancerigeni care determină corpul să absoarbă nitraţi dăunători.

Pentru a evita ca toate aceste produse cancerigene să intre în contact cu organismul dumneavoastră aţi putea apela la o alternativă mult mai ieftină şi sănătoasă a pastelor de dinţi formate din ingrediente naturale.

Similar Posts