Vor urma mari pericole pentru Pământ începând cu anul 2017

Vor urma mari pericole pentru Pământ începând cu anul 2017

author
2 minutes, 18 seconds Read

Din anul 2017 vor începe să cadă asteroizi pe Pământ timp de 100 de ani, conform specialiştilor. O centură de asteroizi se îndreaptă spre sistemul nostru solar.

Vor urma mari pericole pentru Pământ începând cu anul 2017

Cel mai mare pericol, se presupune, că va avea loc în anul 2020, când un asteroid ar putea lovi planeta. Impactul va fi devastator.

NASA declară că sunt peste 400 de asteroizi care vor cădea pe Pământ în următorii 100 de ani.

Majoritatea dintre aceşti steroizi au mărimi mici, de 100 de metri care pot cauza daune semnificative, însă printre aceştia se află unul de proporţii colosale câte poate distruge viaţa de pe întreaga planetă.

O parte din specialişti consideră că un asteroid a provocat dispariţia dinozaurilor şi că ceva asemănător ne aşteaptă şi pe noi.

O lovitură a unui asteroid poate avea efecte devastatoare: „Dacă aşa ceva se va întâmpla, depinzând de locul unde va lovi, va afecta viaţa pe pământ. Chimia atmosferică va fi deranjată, mai precis va fi blocată lumina soarelui. Va fi ceva asemănător unui ierni nucleare care poate dura zeci de mii de ani. Aceste comete au 200-300 de kilometri în diametru şi sunt pur şi simplu monştri care pot distruge Pământul. Riscul imediat vine însă de la asteroizii mai mici de un kilometru în diametru. Aceştia sunt cu zecile de mii şi sunt capabili să cauzeze daune la scară regională. Unul dintre ei a lovit Siberia în 1908 şi, din fericire, nu a lovit o zonă populată. Dacă s-ar fi întâmplat asta în Londra, de exemplu, coliziunea ar fi şters de pe faţa pământului o suprafaţă de peste 150 de kilometri şi zgomotul s-ar fi auzit din altă ţară“, declară Prof. Bill Napier, un expert astronom de la Universitatea britanică din Buckingham.

Conform spuselor Profesorului Napier Pământul poate fi lovit de asteroizii, care sunt bucăţi de rocă, şi cometele care pot fi de asemenea periculoase.

„Cometele sunt corpuri cereşti foarte fragile, formate din gheaţă. Din când în când se prind în gravitaţia unei planete imense şi sunt aruncate spre interior. Această acţiune le poate cauza dezintegrarea. Praful poate bloca lumina soarelui şi am fi martorii unor bombardamente multiple. Acesta nu este un scenariu imaginat. Dacă privim cometele mici, vedem că ele devin un risc important pentru civilizaţia pământului. Chestiile astea zboară pe cer şi există un pericol real acolo, un pericol care nu a fost niciodată studiat în amănunt. Se poate întâmpla în orice moment. Există într-adevăr multe controverse pe acest subiect. Însă, şi mâine ar putea avea loc un dezastru“, explică prof. Napier pentru „Sunday Express“.

Similar Posts