miercuri, mai 25, 2022

Vrei să te încălzeşti fără costuri? Iată cum poți să-ți construiști singur panouri solare

Date:

Share:

Energia electrică este o necesitate pentru noi toţi, pentru uz casnic dar şi pentru agricultură sau uzine. Furnizarea energiei electrice este unul dintre cele mai scumpe servicii ale traiului modern.

Vrei să te încălzeşti fără costuri? Iată cum poți să-ți construiști singur panouri solare

O soluţie ar fi energia produsă de panourile solare. Dar câţi dintre noi îşi pot permite aşa ceva? Însă ce ai zice dacă îţi spun că poţi face singur astfel de panouri cu costuri foarte mici?

Un proiect casnic incredibil de simplu îl constituie panoul de încălzire solară realizat din doze de aluminiu.

Aluminiul este un bun conducător termic motiv pentru care va face o treabă bună în acest caz. De asemenea, grosimea pereţilor cutiilor de suc sau bere face că efectul disipării termice să se manifeste foarte repede.

Construirea unui astfel de panou nu presupune cunoştinţe foarte multe de inginerie şi nici unelte sofisticate. Ai nevoie de cutii de bere sau suc din aluminiu, o casetă din lemn, o sticlă, 4 placaje care să nu fie din lemn de plop sau pin, bandă adezivă, diverse unelte, spumă izolatoare, un tub pentru aerisire, o placă din pal, un ventilator de la un computer, o gură de aerisire, cuie, şuruburi şi vopsea de culoare negru mat.

Atunci când aduni cutiile de aluminiu fii atent ca acestea să fie goale şi în stare bună, fără crăpături, găuri sau îndoituri.

Cutiile trebuie găurite la ambele capete cu ajutorul unei bormașini. În caseta de lemn se aşează aceste cutii lipite intre ele.

Pentru circularea aerului, în caseta de lemn trebuie făcută cate o gaură pentru fiecare rând de cutii, care se vor acoperi ulterior cu o plasă. Plasa nu va permite prafului să intre, însă va ajuta la circularea aerului.

Ventilatorul de la calculator va fi aşezat la capătul celălalt al cutiei şi va fi conectat la o aerisire pe unde va fi eliberat aerul cald pentru încălzire.

Vopseşte suprafaţa dozelor expusă la soare în negru mat. Pune peste cutie geamul, care trebuie să fie bine lipit şi izolat, să nu se piardă pe acolo căldura.

Iată mai jos într-un videoclip explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faci să duci la bun sfârşit acest proiect.

Cele mai citite

Top 3 Cea Mai Buna Oja Semipermanenta Pentru o Manichiura Impresionanta

Care Este Cea Mai Buna Oja Semipermanenta? Iata Mai Jos Topul Nostru Vrei sa iti faci o manichiura semipermanenta dar inca nu esti foarte familiarizata...

Cea mai buna freza de unghii electrica

Cea mai buna freza de unghii electrica Unghiile tehnice sunt din ce in ce mai cautate, datorita avantajelor pe care acestea le ofera, motiv pentru...

Top 5 cele mai bune carucioare 2 in 1

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi care este cel mai bun model de carucioare copii, daca ar trebui sa...

Cum gasesc cel mai bun semineu electric cu sunet?

Semineele electrice au cucerit clientii de multi ani. Daca la inceput tehnologia era destul de incerta si nu se puteau obtine rezultate eficiente, iata...

Cum sa te protejezi de Coronavirus – Sfaturi Utile in Situatie de Criza

Ghid util ​ Noul Coronavirus a cauzat mii de decese la nivel mondial si continua sa se raspandeasca in ciuda eforturilor cadrelor medicale si a oamenilor...
spot_img