Ești timid? Nicio problemă. Folosește acest lucru în avantajul tău!

Ești timid? Nicio problemă. Folosește acest lucru în avantajul tău!

author
1 minute, 59 seconds Read

Timiditatea poate afecta modul în care te simți, gândeşti si acționezi în fața altora. Cercetări privind timiditatea raportează că aproape jumătate dintre adulţi sunt afectaţi de timiditate normală și până la 15% de timiditate extremă.

Ești timid? Nicio problemă. Folosește acest lucru în avantajul tău!

Photo credit: ignat.gorazd via Foter.com / CC BY-SA

Atunci când comunici cu o persoană nouă eviţi contactul cu ochii, râzând nervos? Gânduri, cum ar fi ce sau ce să nu spun, cu cine să vorbesc și ce să fac atunci când lucrurile se simt ciudat pot rula în capul tău.

Aminteşte-ţi, acestea sunt doar câteva din lucrurile cu care se confruntă persoanele timide.

Important este să ştii că timiditatea poate duce la creșterea personală și la îmbunătăţirea relațiilor.

Tăcerea este puternică
Atunci când taci şi asculţi o persoană poate avea un impact foarte mare asupra conversației. Oamenii timizi de multe ori nu spun lucruri doar de dragul de a vorbi. Acest lucru îi face ascultători incredibili. Aceasta încurajează conversația semnificativ și posibilitatea de a se conecta cu adevărat cu ceilalți. Profită de șansa de ai asculta pe alții.

Valorifică limbajul non-verbal
Graiul nu este singura modalitate de a transmite un mesaj. În cazul în care gândul de conversație te face să te simți nervos, foloseşte limbajul corpului pentru a arăta îngrijorarea în loc.

Limbajul non-verbal este cheia pentru a-i face pe alții să se simtă bine-veniţi și relaxaţi.
Schitarea unui zâmbet care transmite “Bine ai venit!” poate schimba modul în care aceştia te percep.

Limbajul corpului este contagios și astfel îi vei putea ajuta pe alții să se simtă confortabil în jurul tău.

Documentează-ţi călătoria
Introspecția este a doua natură a persoanelor care se confruntă cu timiditatea. Aceasta poate fi o sabie cu două tăișuri, mai ales dacă alegi să te concentrezi pe lucrurile negative.

Prin utilizarea timidităţii tale ca o rampă de lansare pentru a privi înainte a-i maximiza oportunitățile de a învăța din ceea ce vocea ta interioară va spune. Senzația de timiditate este doar la început. Atunci când simţi acest sentiment încearcă să găseşti ceea ce provoacă acel disconfort.

Similar Posts