Vinul rose, un vin mai autentic decat credem!

Vinul rose, un vin mai autentic decat credem!

author
2 minutes, 29 seconds Read

 

 

Multe dintre primele vinuri inregistrate au fost rose. Aceste vinuri mai usoare erau amestecuri realizate atat din struguri albi, cat si din rosii. In Grecia antica, diluarea vinului era considerata civilizata, dar aceste exemple timpurii erau departe de vinurile rose de astazi. In schimb, erau usor uscate si tannice din cauza contactului cu cojile, semintele si tulpinile strugurilor.

In secolul al VI-lea i.Hr., grecii au adus vita de vie in Massalia, (actualul Marsilia), in sudul Frantei. Vinurile pe care le produceau erau amestecuri de struguri albi si rosii, care erau in mod natural de culoare deschisa. Aceste vinuri rose placute au fost discutiile mediteraneene. Cand romanii au debarcat mai tarziu in Provence, auzisera deja totul despre „vinurile roz din Massalia”, si-au folosit retelele comerciale super-conectate pentru a le face populare in jurul Marii Mediterane. Chiar si astazi, sudul Frantei este considerat epicentrul roseului.

In Evul Mediu, s-a zvonit ca Bordeaux a creat vinuri rose de culoare violeta. Vinul a primit porecla „Claret” (in latina, claritas inseamna „claritate”) si a devenit curand la moda in Franta. Cand Bordeaux a intrat sub dominatia britanica, vinurile Claret au devenit noul vin preferat in Anglia. Scriitorul Samuel Johnson a spus un lucru devenit celebru printre bautorii de vin: „Cel care aspira sa fie un bautor serios de vin trebuie sa bea Claret”. Pana la sfarsitul anilor 1900, englezii si pretiosul lor Claret erau de nedespartit.

In secolul al XIX-lea, turistii francezi au inceput sa se adune in locuri precum Coasta de Azur din sudul Frantei. Dupa o zi lunga de jucat petanque si inot in mare, se relaxau cu un pahar de rose racit. Dintr-o data, aceste vinuri locale simple au devenit un simbol al glamourului, al agrementului si al verii. Apropierea vinului Rose de vinul rosu si puterea cojilor de struguri rosii se afla in spatele multora dintre beneficiile sale pentru sanatate. In timp ce contactul pielii cu strugurii este limitat in procesul de productie a vinului rose, vinul rose apare in top in comparatie cu beneficiile pentru sanatate ale vinului alb.

 

Vinul rose poate fi bun pentru sanatatea dumneavoastra daca este savurat cu moderatie. Consumatorii de vin rose pot gasi mereu o sticla de vin buna la crama Girboiu!

Vinul rosu este cel mai sanatos tip de vin, dar Rose are mai multe proprietati antioxidante ale vinului rosu fata de vinul alb. Asa ca de ce sa nu bem chardonnay?!

Ca si in cazul oricarei bauturi alcoolice, orice beneficii pentru sanatate scad cu cat bei mai mult. Daca ai deja motivele tale sa nu bei, nu ar trebui sa incepi acum doar pentru ca vorbim despre beneficiile Rose.

Beneficiile vinului rose includ o crestere a antioxidantilor sanatosi pentru inima, reducerea colesterolului, chiar si un risc scazut de cancer, totul intr-o bautura cu continut scazut de calorii. Desigur , totul trebuie consumat cui multa moderatie. Inca un aspect important il reprezinta calitatea vinului. Trebuie sa alegem mereu bune, precum cele pe care le gasim la crama Girboiu.

 

 

Similar Posts