Cancerul ne-a atins într-un fel sau altul pe fiecare dintre noi, fie că este vorba de un prieten sau un membru de familiei, lupta acestuia cu boala a pus o amprentă şi în sufletul nostru.
Alimentele noastre sunt una dintre cele mai mari surse cauzatoare de cancer din ziua de azi, dar nu toate alimentele sunt rele și nu toate sunt bune. Deci, de unde ştii care sunt cele rele pentru a le evita?
Să aruncăm o privire la top 10 alimentele cauzatoare de cancer pe care noi toți ar trebui să le evităm
1. Alimente modificate genetic
Alimentele modificate genetic sunt în număr cât mai mare pe piaţă. Astăzi, o mare parte din aprovizionarea noastră cu alimente provine acum de la aceste culturi modificate genetic.
2. Popcorn făcut la microunde
Acest produs poate părea ca o gustare rapidă şi bună însă lucrurile stau diferit. Pentru un timp, mulți oameni au crezut că inhalarea fumului de la floricelele de porumb făcute în cuptorul cu microunde ar putea fi principalul motiv al apariţiei cancerului pulmonar. În plus, există o natură chimică în stratul lipit pe partea interioară a pungii care se descompune într-un compus numit acid perfluorooctanoic, acid care contribuie la dezvoltarea cancerului.
3. Alimente în conserve
Majoritatea recipientelor sunt căptușite cu un produs cunoscut ca bisfenol-A (BPA). Potrivit breastcancerfund.org, expunerea la acest produs poate crește riscul de cancer mamar, cancer de prostată și poate provoca numeroase alte tulburări.
4. Carne roşie la grătar Aproape toată lumea iubește o friptură suculentă pregătită pe grătar, nimic altceva nu poate debloca într-adevăr toate aromele minunate ale cărnii. Cu toate acestea, studiile au constatat că pregătirea cărnii în acest fel emană o substanţă aromatică heterociclica, un cunoscut cancerigen. Potrivit Institutului Naţional al Cancerului, carnea gătită la temperaturi foarte ridicate, poate crea aceste substanţe cancerigene şi astfel creşte riscul de apariţie a cancerului.
5. Zahăr rafinat
Noi mâncăm mai mult zahăr rafinat astăzi decât am consumat vreodată. Consumul de zahăr rafinat contribuie, de asemenea, la creșterea ratelor de obezitate şi provoacă apariţia diferitelor tipuri de cancer, cum ar fi: de sân, de prostată, uter, pancreas și colecist.
6. Acidul
Cine nu iubește un pahar rece de suc într-o zi fierbinte? Cu toate acestea, consumul de suc, îţi poate pune viaţa în pericol. În conformitate cu John Hopkins Bloomberg de la Şcoala de Sănătate Publică, unul sau mai multe pahare de sifon pe zi te poate expune la metilimidazol, un posibil cancerigen.
7. Carnea prelucrată
Hot-dog, salam, bacon sunt toate considerate carne procesate. Aceste tipuri de carne conţin o cantitate mare de sare și un număr crescut de conservanți și alte substanțe chimice. Dacă îţi cumperi carne afumată este chiar mai rea ca şi cea procesata deoarece este contaminată cu hidrocarburi aromatice policiclice cancerigene.
8. Îndulcitori artificiali
Poate crezi că poți evita apariţia cancerului înlocuind zahărul rafinat cu îndulcitor artificial. Potrivit Institutului Naţional al Cancerului, utilizarea îndulcitorilor artificiali dezvoltă celulele cancerigene.
9. Uleiurile hidrogenate Uleiurile hidrogenate sunt uleiuri vegetale, în esență, care au fost extrase din sursele lor printr-un proces chimic. Aceste uleiuri conțin o mare cantitate de Omega 6 acizi grași, cunoscuţi pentru provocarea unui risc crescut în dezvoltarea unor boli de inimă şi a unor tipuri de cancer, inclusiv cancer de piele, cancer pancreatic şi cancer de colon.
10. Chipsurile
Cine nu iubește un chips bun de cartofi? Totuși, aceste chipsuri sunt adesea prăjite şi foarte bogate în grăsimi. Ele conțin, de asemenea numeroase arome artificiale și conservanți. Potrivit Societăţii Americane de Cancer, atunci când acestea sunt prăjite în temperaturi ridicate, este creat un produs numit acrilamidă. Acesta este un cunoscut cancerigen, care poate fi, de asemenea, găsit în țigări!
În timp ce multe dintre aceste alimente sunt cu siguranţă destul de gustoase, consumul lor în mod regulat ar putea crește cu siguranță riscul de a dezvolta cancer. Caută alternative cultivate și preparate în condiții de siguranță, care nu conțin agenți cancerigeni.