Durerile de cap pot avea cauze la care nici nu te-ai gândit până acum. Dar știi cum să scapi de ele?

author
1 minute, 55 seconds Read

De multe ori ne ia câte o durere de cap din senin fără a putea să îi explicăm cauza.

Iată câteva dintre motivele care ar putea să îţi cauzeze durerile de cap:

Consumi prea mulţi sulfiţi
Alimentele care conţin sulfiţi precum: afumăturile, murăturile, mezelurile sau brânzeturile pot dilata vasele sangvine şi pot cauza dureri de cap.

Nu bei suficientă apă
În mod normal ar trebui să bei aproximativ 2 – 3 litri de apă pe zi. Chiar dacă petreci toată ziua la birou poţi să te deshidratezi, aşa că o soluţie ar fi să ai întotdeauna pe birou o cană mare sau o sticlă cu apă din care să bei în timpul zilei. Deshidratarea poate duce la dureri groaznice de cap (pe lângă stări de greaţă şi dureri musculare).

Îţi forţezi ochii sau lucrezi prea mult la calculator
Dacă lucrezi prea mult la calculator, fără să faci pauză s-ar putea să îţi suprasoliciţi ochii fapt care poate să îţi creeze tensiuni în jurul ochilor şi a frunţii ceea ce duce la dureri de cap. Încearcă să faci pauze mai dese şi să priveşti în depărtare după ce îţi desprinzi ochii de la calculator pentru a se relaxa muşchii oculari.

Stresul poate fi o cauză a durerilor de cap sau mai degrabă reacţiile organismului tău la situaţii stresante (lipsa somnului, alimentaţie necorespunzătoare, anxietate).

Relaxează-te şi învaţă să îţi faci timp pentru tine.

Schimbările hormonale chiar și simplul fapt că ai schimbat contraceptivele. Toate acestea pot să te afecteze aşa că consultă-ţi medicul pentru a stabili cauzele exacte.

Îţi stângi părul prea strâns Pare banal, dar dacă îţi prinzi părul în coadă prea strâns sau îl împleteşti poate să îţi creeze tensiune în zona capului ceea ce va duce la dureri de cap.


Eşti alergică la anumite parfumuri sau mirosuri

Cele mai des întâlnite alergii includ benzina, tutunul şi, din păcate, parfumul! Pentru a evita durerile de cap cauzate de acestea, păstrează uleiuri esenţiale de levănţică sau de mentă în geantă. Ambele au proprietăţi terapeutice de relaxare şi ameliorează durerile de cap.

Similar Posts