Topul oraşelor europene pe care trebuie să le vizitezi cel puţin odată în viaţă

author
4 minutes, 27 seconds Read

De la sătucurile cu case de ciocolată din Germania, trecând prin frumoasele şi coloratele sate din țările scandinavice, cochetele orașe de coastă italiene, captivantele sate de munte ale Elveției, orășelele medievale ale Spaniei ori așezările de poveste ale Franței, aşezările din topul de mai jos sunt un Must see al vacantelor dumneavoastră. Aşa că aşezaţi-vă bine în faţa calculatorului şi începeţi să faceţi planuri de concediu.

Albarracin – Acest oraşele medieval, cu o populaţie de numai 1907 locuitori, se află în provincia Teruel din Spania. Oraşul are statut de monument național încă din anul 1961 şi este propus pentru ocuparea unui loc în lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO.

Vernazza – este unul din cele cinci pietre prețioase, ale regiunii Cinque Terre din Italia. Dintre cele cinci oraşe pescăreşti cu statut de patrimoniu mondial, Vernazza este singurul care a păstrat înfățișarea de citadelă maritimă.

La-Roque-Gageac – aflat pe malul râului Dordogne, acest orășel francez, din vremurile preistorice, este unul din cele mai frumoase din Europa. Deşi, în anul 1957 o bucată din stânca imensă s-a desprins şi a provocat distrugeri însemnate, La-Roque-Gageac a fost reconstituit dându-i un nou aspect.

Josselin – cea mai înaltă și cea mai frumoasă zonă populată din cantonul Bern din Elveţia, aceasta localitate se află la înălţimea de 1650 de metri deasupra văii Lauterbrunnen. Din acest loc se deschide priveliștea spre trei din cele mai vestite vârfuri din munții Elveției: Eiger, Monch şi Jungfrau.

Castle Combe – este o oază de linişte, locul perfect pentru relaxare, fiind desemnată de către ”The Times” drept una din cele mai frumoase din Europa.

Ronda – se află în partea de nord-vest a provinciei Malaga şi este situat pe o stâncă voluminoasă

Tropea – aflat pe coasta maritimă a Calabriei este una dintre cele mai importante regiuni de litoral ale Italiei.

Bibury – este considerat ca fiind cel mai frumos sătuc din Anglia, iar casele lui din secolul al XIV-lea vă vor transporta în altă epocă.

Freudenberg – este poate unul din cele mai frumoase și mai fermecătoare locuri din Germania și Europa. În centrul orașului, se află o o mulțime de edificii amplasate în rânduri, cu pereți de faianță într-o nuanță alb-negru care reprezintă atracţia zonei.

Dinant – este un orăşel mic cu o populaţie de 14000 locuitori, fiind considerat unul din cele mai frumoase, peisagistice şi minunate colțuri ale Belgiei.

Gengenbach – se află în partea de sud a Germaniei, fiind folosit drept copertă de fundal pentru unele filme, ca un exemplu – ”Charlie și fabrica de ciocolată”.

Mykonos sau Chora este un orăşel mic de pe insula Mykonos. Ceea ce îl face să iasă în evidenţă sunt casele sale albe în formă pătrată, cu balcoane, uși și ferestre, vopsite în diferite culori.

Mortsund – un orăşel norvegian, este o frumoasă enclavă, adăpost pentru pescari. Frumusețea sa naturală ademenește anual mii de turiştii, care sunt atraşi de acest colţ de rai.

Gruyere – oraș și municipiu din cantonul elvețian Fribourg, atrage atenţia prin clădirile frumoase şi castelul medieval ceea ce îl face să fie unul din cele mai frumoase oraşe ale Europei.

Oia – orăşelul care aparţine insulei Santorini, este un punct de atracţie arhicunoscut. Sute de turiști vin aici pentru a admira binecunoscutul și magicul apus de soare, Oia fiind popular pentru casele de culoare albă săpate în peretele unui vulcan şi pentru cupolele bisericilor de culoare albastră.

Mont Saint-Michel – acest loc este primul pe lista locurilor de vizitat din Franţa. Anual peste 3.2 milioane de turişti se bucură de priveliştea acestui orăşel, monument istoric din anul 1862. Mont Saint-Michele a intrat din anul 1979, în patrimoniul mondial UNESCO.

Bled – aflat pe malul lacului cu același nume din Slovenia, este renumit prin insula glaciară, castelurile şi bisericile din pădurile din împrejurimi. În fiecare an locul atrage un număr impresionant de turiști.

Reine – numit încă din anii 1970 cel mai frumos loc din Norvegia, acest orăşel este un port comercial şi totodată loc de popas pentru multe rute de croazieră printre fiordurile norvegiene.

San-Gimignano – o trăsătură caracteristică acestui oraș sunt turnurile, care îl fac să fie Manhattan-ul Europei medievale. Centrul istoric San-Gimignano a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO în anul 1990.

Funes – orăşelul se află în Tirolul italian, având pe lângă o minunată biserică, Santa Magdalena, și unul din cele mai frumoase peisaje, nu doar din Europa, dar și din întreaga lume.

Rothenburg-ob-der-Tauber – frumosul aşezământ din Bavaria este cunoscut şi prin aceea că a servit ca sursă de inspiraţie pentru crearea sătucului „Pinokkio”.

Colmar – situat în Franţa, acest orăşel mai păstrează încă priveliştea clădirilor din timpul Renaşterii

Manarola – un frumos orăşel pescăresc, aparţine regiunii cunoscute sub numele de Cinque-Terre din Italia. Manarola este se pare cel mai vechi dintre ele, după cum reiese din inscripțiile de pe piatra de temelie a bisericii San-Lorenzo care datează din anul 1160.

Hallstatt – a fost inclus în 1997 în patrimoniu mondial UNESCO, fiind desemnata cea mai frumoasă regiune din Europa.

Save

Save

Similar Posts