De cele mai multe ori supraponderal este asociat cu mese copioase şi mişcare puţină. Dar cercetările spun că supraalimentaţia şi sedentarismul nu ar trebui să fie singurele cauze învinovăţite pentru kilogramele în plus.
Știința a dovedit și definit 6 tipuri de obezitate, cauzate de diverși factori. Stilul de viaţă nesănătos pe care îl ducem ne provoacă numeroase boli de sănătate.
Obezitatea cauzată de alimentație
Acest tip de obezitate este cel mai răspândit în lume şi este cauzată de cantitatea excesivă de alimente grase și de zahăr. Pentru a scăpa de grăsime, este recomandat să faci exerciţii fizice cel puțin 30 de minute pe zi.
Obezitatea cauzată de stres
Acest tip de obezitate este cauzată de anxietate, stres şi depresie. Persoanele care suferă de acest tip de depresie, de obicei, se tratează cu dulciuri. Cel mai important este să te controlezi psihologic și să te ocupi de activități care te vor elibera de stres.
Obezitatea cauzată de gluten
Apare de obicei în rândul adolescenţilor, femeilor aflate la menopauză sau la cele care întâmpină un dezechilibru hormonal. Este important să eviţi țigările și alcoolul.
Obezitatea cauzată de un metabolism lent
Aceste persoane au de obicei burta foarte mare, umflată ca un balon. Cei mai afectaţi sunt cei care consumă alcool sau au probleme de respiraţie. În acest caz trebuie să renunţi la vicii și să se te concentrezi pe o dietă bogată în legume şi fructe.
Obezitatea cauzată de circulație
Această obezitate este moștenită genetic şi poate apărea în timpul sarcinii şi la persoanele a căror picioare li se umflă des.
Obezitatea cauzată de inactivitate
Acest tip de obezitate afectează toate persoanele moderne, care își petrec majoritatea timpului într-o formă de relaxare.