Energie verde si mai accesibila ca niciodata cu un sistem fotovoltaic

Energie verde si mai accesibila ca niciodata cu un sistem fotovoltaic

author
4 minutes, 24 seconds Read

Ar fi intr-un fel gresit sa spunem ca diversele surse de energie precum cea solara sunt acum mai disponibile ca inainte, aceasta fiind dintotdeauna la fel de egala pentru toti. Cu toate acestea, este corect sa spunem ca este mai usor sa o putem utiliza acum in mai multe scopuri, ca de exemplu pentru a crea energie electrica, prin intermediul panourilor fotovoltaice. Si, desi nu este un concept nou, este unul care a devenit in ultimii ani din ce in ce mai eficient si mai usor de accesat si de utillizat si de persoanele fizice.

O mare piedica in trecut in acest sens era considerat de pretul foarte mare al acestor sisteme precum si de numarul limitat de firme care se ocupau de relizarea sau instalarea acestora. Iar asta nu pentru ca tehnologia era una noua si inca necunoscuta ci mai degraba pentru ca era inca una care un oferea atat de multe posibilitati, ca in ziua de azi.

Inca din anul 2008, grupul energetic MGM a facut numeroase imbunatatiri in ceea ce priveste posibitatile de instalare si punere in functiune a sistemelor fotovoltaice alaturi de utilizarea altor surse de energie regenerabile. Prezenti si in Romania de peste 10 ani, se pot ocupa de toate aspectele necesare in ceea ce priveste chiar si obtinerea de subventii prin proiecte guvernamentale, asemeni celor Casa Verde sau Electric Up.

Cateva dintre resursele atat umane cat si tehnice de care cei de la GMG Energo dispun sunt urmatoarele:

  • birou tehnic şi ingineri proprii;
  • laborator propriu de testare invertoare;
  • stoc permanent şi depozit logistic;
  • organigramă proprie de ingineri, operatori şi supervizori de lucrări;
  • instrumentar de ultimă generaţie: camere termografice, analizatoare de reţele, măsurători de izolaţie etc.
  • disponibilitate: serviciu tehnic 365 zile pe an.
  • 85 % dintre apelurile clienților noștri sunt preluate în maximum 60 de secunde, 24 de ore din 24, 7 zile din 7.
  • formare: serviciu tehnic acreditat de principalii fabricanţi de invertoare

Acestea sunt fara indoiala imbunatatite de la un an la altul, angajatii cartigand din ce in ce mai multa experienta pe masura ce si tehnologiile se imbunatatesc si pe masur ce apar noi si noi echipamente, mai eficiente dar mai sigure, curentul electric fiind la urma urmei, atat un aliat cat si un dusman daca nu il utilizam si manevram cu grija.

Experienta lor si capacitatea de a executa lucrarile mentionate pe site sunt sustinute de atestarile ANRE dar si de certificarile ISO de care grupul dispune, ceea ce inseamna ca ofera in mod sigur calitate, profesionalism si siguranta, printre altele.

Cum la baza oricarui sistem fotovoltaic sta panoul solar si mai detaliat de atat, celulele solare, se incearca in mod constant imbunatatirea acestor elemente astfel incat sa capteze cantitati si mai mari de lumina solara, pe care sa le poata mai apoi transforma in curent electric.

Se pot obtine prin programul ElectricUp  Oportunitati finantare UE foarte bune, cu sume ce pot ajunge pana la 100 000 de Euro. Acesta este destinat in special intreprinderilor mici si mijlocii din domeniul HORECA si acopera atat costurile pentru instalarea de sisteme fotovoltaice cat si pentru statii de incarcare electrice a masinilor.

Revenind la compozitia unui sistem fotovoltaic si la elementele de baza ale acestuia, sa vorbim putin si despre celulele fotovoltaice. Celulele fotovoltaice sunt dispozitive care convertesc energia luminii solare in energie electrica prin intermediul fenomenului fotovoltaic. Acestea sunt formate din doua straturi semiconductori, care sunt montate pe o placa de sticla sau de aluminiu. Straturile semiconductori sunt compuse din materiale care au proprietati electrice diferite. Cand lumina solară cade pe celulele fotovoltaice, electronii din straturile semiconductori sunt excitati si se deplaseaza spre straturile opuse, ceea ce creeaza un curent electric.

Celulele fotovoltaice sunt utilizate in mod obisnuit pentru a genera energie electrica prin intermediul panourilor solare fotovoltaice. Acestea pot fi instalate pe acoperisurile caselor sau pe terenuri libere pentru a produce energie electrica pentru utilizarea in locuinte sau pentru a fi vanduta catre companiile de utilitate.

Exista mai multe tipuri de celule fotovoltaice, inclusiv celule fotovoltaice monocristaline, policristaline si de tip film subtire. Celulele fotovoltaice monocristaline sunt formate dintr-un singur cristal de siliciu pur si au o eficienta de conversie a energiei solare relativ mare, de pana la 20%. Celulele fotovoltaice policristaline sunt formate din mai multi cristali de siliciu si au o eficienta de conversie mai mica, de pana la 15%. Celulele fotovoltaice de tip film subtire sunt formate din straturi subtiri de materiale semiconductori si au o eficienta de conversie mai mica, de pana la 10%.

In ceea ce priveste sistemele fotovoltaice ca un intreg, acestea pot fi clasificate in sisteme on grid si in sisteme off grid, primul fiind legat in mod direct la reteaua de energie nationala iar surplusul este pompat in aceasta in timp ce sistemele off-grid nu sunt legate la retea ci mai degraba, dispun de acumulatori proprii, in care energia electrica produsa de sistem este stocata temporar, pentru utilizare ulterioara.

Programul Electric Up poate fi accesat astfel de numeroase persoane juridice cate detin afaceri si doresc sa devina independente din punct de vedere energetic, sumele ce pot fi obtinute fiind suficient de mari astfel incat sa se poata instala un sistem care sa produca energia necesara consumului zilnic. Alegand in acelasi timp panouri fotovoltaice de o calitate cat mai buna, se obtin si cantitati mai mari de energie electrica.

Similar Posts