Cele șase lucruri pe care trebuie să le ai la tine atunci când te duci la un interviu pentru angajare

Cele șase lucruri pe care trebuie să le ai la tine atunci când te duci la un interviu pentru angajare

author
2 minutes, 11 seconds Read

Interviurile sunt stresante pentru că există foarte mulţi factori străini pe care nu îi poţi controla. Întrebări pe care nu eşti pregătit să le auzi, emoţii şi cerinţe cu care nu eşti familiarizat.

Cu cât te pregăteşti mai mult şi mergi la mai multe interviuri cu atât şansele tale de reuşită sunt mai mari.

Aici sunt lucrurile esențiale pe care trebuie să le iei cu tine atunci când mergi la un interviu:

Informează-te referitor la locaţie si companie
Sunt momente în care ar fi bine să nu te bazezi în totalitate pe smartphone pentru a afla locul în care trebuie să te prezinţi. Analizează cu câteva zile înainte locul şi asigură-te că ştii foarte bine cât timp îţi ia să ajungi, astfel încât, să nu întârzii.

Adu mereu un CV
Fii mereu pregătit cu câteva CV-uri pentru momentele în care intervievatorii nu sunt pregătiţi.

“Vei avea nevoie de unul pentru tine ca şi referință în timp ce vorbești, și un exemplar pentru fiecare intervievator, doar în cazul în care aceştia nu sunt pregătiţi”, spune Amanda Augustin, un expert în consiliere de carieră şi purtătorul de cuvânt de la TopResume.

Adu cu tine un pix şi o agendă
Scrierea câtorva notiţe te pot ajuta să compui un bilet de mulţumire în acea zi. De asemenea, dacă mergi la un interviu pentru un post de consultant, economist sau inginer, va trebui probabil să răspunzi la întrebări mai dificile. Un pix şi o bucată de hârtie îţi pot fi de folos în acele momente.

Vino cu întrebări
În fiecare interviu vine momentul în care poţi pune întrebări. Foloseşte această parte a interviului în avantajul tău. Pune întrebări inteligente pentru a impresiona managerul angajator și în acelaşi timp să îţi dai seama dacă acest loc este potrivit pentru tine.

Pregăteşte un portofoliu În funcție de locul de muncă pentru care aplici, este indicat să aduci şi o parte practică prin care îţi poţi dovedi calităţile. Materialul trebuie să fie la subiect şi trebuie să fii pregătit să vorbeşti despre el.


O atitudine pozitivă

Încrederea, o atitudine pozitivă și un interes real pentru poziţie este ceea ce contează cel mai mult pentru un angajator. Pasiunea ta este cea care va face diferenţa atunci când te confrunţi cu un candidat la fel de bun ca tine.

Similar Posts