Cele șase secretele pe care trebuie să le ştii pentru a obţine o pizza perfectă

Cele șase secretele pe care trebuie să le ştii pentru a obţine o pizza perfectă

author
2 minutes, 30 seconds Read

Pizza este un preparat gustos şi hrănitor, perfect pentru orice ocazie specială. Iată aici câteva secrete pentru a face o pizza delicioasă la domiciliu.Cele șase secretele pe care trebuie să le ştii pentru a obţine o pizza perfectă

Photo credit: Foodies via Foter.com / CC BY

Secretul 1. Aluatul făcut în casă Ingrediente: 900 g de făină 10 g drojdie proaspătă 0,5 l de apă 10 g ulei vegetal sau de măsline

20 g sare

Frământă aluatul în mod constant. Pentru a face aluatul mai ușor și pufos, cerne faina. Într-un castron, se pune drojdia proaspătă în apă rece și se amestecă până se dizolvă complet. Adaugă jumătate din făină treptat şi amestecă bine pentru a evita formarea cocoloaşelor. Apoi frământă în făina rămasă și adăugă sare.

Secretul 2: Adaugă ulei de măsline
Pentru a face un aluat mai elastic, este bine să adaugi ulei de măsline la amestecul de făină. Frământă bine totul. Transferă aluatul pe o suprafață de lucru curată și frământă până când nu mai este lipicios.

Secretul 3: Întinderea aluatului
Împarte aluatul în mai multe bucăți și lasă-l să crească la temperatura camerei timp de aproximativ o oră, până când aluatul îşi dublează cantitatea. Întinde uşor aluatul de la mijloc spre margini până devine o foaie subţire.

Secretul 4: Crusta crocantă a pizzei
Se unge o tavă de copt cu ulei de măsline şi se presară cu făină pentru a evita lipirea aluatului de tigaie. Împrăştie ingredientele peste aluat și pune-l în cuptorul preîncălzit la 180-200 grade C timp de aproximativ 10 minute.

Secretul 5: Alegerea sosului
Adaugă nu mai mult de 3 linguri de sos la o pizza cu diametrul mediu. Pentru sos, nu trebuie să foloseşti pasta de tomate tradițională. Poti folosi de asemenea, crema de brânză, humus sau sos pesto care vor complimenta pizza foarte bine.

Secretul 6: Alegerea topping-urilor
Mai puțin este mai mult: nu folosi mai mult de 4 topping-uri pentru o pizza. Ar trebui să existe doar un singur strat de topping și nu ar trebui să fie mai mic de 1 cm grosime.

Se taie în fâșii ardei gras, salam în semicercuri și felii de șuncă. Împrăştie sos de roşii peste aluat, adăugă ardei, șuncă și salam şi presară peste acestea cu generozitate brânză rasă.

Pizza cu ciuperci și ceapă
Se tau ciupercile cât mai fin posibil. Într-o tigaie, se adaugă puţin ulei de măsline şi se călesc ciupercile, apoi se adaugă un pic de smântână. Pune amestecul de ciuperci rezultat ca un prim strat, apoi acoperă cu felii de ceapă şi presară cu parmezan.

Pizza cu pesto şi pui
Ia pieptul de pui fiert şi rupe bucăţele pe care le presari pe aluatul uns cu sos. Înainte de a pune pizza în cuptor, presăra brânză rasă peste celelalte ingrediente.

Poftă bună!

Ție care pizza îți place cel mai mult?

Similar Posts