Un student maghiar din Cluj cere, printr-o petiție adresată președintelui Klaus Iohannis, autonomia Ardealului

Un student maghiar din Cluj cere, printr-o petiție adresată președintelui Klaus Iohannis, autonomia Ardealului

author
1 minute, 39 seconds Read

Un student din Cluj a depus, duminică, la Palatul Cotroceni, o petiţie pentru autonomia economică a Transilvaniei. Fancsali Ernest Erno i-a scris preşedintelui Klaus Iohannis, pledând pentru un guvern regional la Cluj care să controleze politic şi economic regiunea Transilvaniei.

Un student maghiar din Cluj cere, printr-o petiție adresată președintelui Klaus Iohannis, autonomia Ardealului

După o tentativă eșuată de a obține o audiență la președintele României, tânărul student clujean, Fancsali Ernest Ernő, care este student la secția de Relaţii Internaţionale a Univeristații Babeș-Bolyai, a depus petiția la palatul Cotroceni.

Iată petiția așa cum a fost ea publicată pe siteul Causes.com

„Presedintele Romaniei

Autonomie pentru Transilvania: Banat, Crisana, Maramures, Ardeal

Capitala: Cluj

Guvern regional la Cluj, cu control politic si economic pe teritoriul Transilvaniei Autonomă.
Istoria şi tradiţia din Transilvania sunt complet diferite de fostul Regat. Regiunea noastră a fost intotdeauna partea Europei civilizate. Aici a fost declarată prima oară libertatea confesională în 1568 la Dieta din Turda. Transilvania a participat la tratatele de pace de la Westphalia în 1648. Transilvania a avut domnitori care au pus mare accent pe cultură si toleranţă. In secolele 17-19, Transilvania a avut o autonomie largă. La Unirea din Alba Iulia în 1918, Transilvania a fost regiunea cea mai dezvoltată din România Mare. Guvernele centrale ne-au degradat la colonie. Biserica Greco-Catolică, având credinciosi numai din Transilvania, era eliminată, bunurile erau confiscate.

După 1989, starea regiunii noastre nu s-a înbunătăţit. Impozitele acumulate în Transilvania ajung în Moldova si Oltenia pe nedrept. Transilvania este trezoreria ţării noastre fără autodeterminare. Ei au mai mare nevoie de noi, decât noi avem de ei. Regiunea noastră s-ar putea autosusţine. Avem păduri, ape minerale, un potenţial turistic foarte mare, oraşe medievale unice în România, sute de castele, cetăţi, o universitate care mulţumită multiculturalismului este în fruntea Universităţilor din ţară. Noi nu vrem nimic de la alţii, dar ce e al nostru nu lăsăm”.

Similar Posts