Tu ştiai de aceste întrebuinţări neobişnuite ale şerveţelelor de hârtie?

Tu ştiai de aceste întrebuinţări neobişnuite ale şerveţelelor de hârtie?

author
2 minutes, 35 seconds Read

Banalele şerveţele de bucătărie pe care le are toată lumea la îndemână pot să aibă şi alte întrebuinţări decât cele pe care le cunoaştem. Iată câteva situaţii în care le puteţi folosi.

Tu ştiai de aceste întrebuinţări neobişnuite ale şerveţelelor de hârtie?

Curăţarea porumbului
Iată un truc ingenios care te va ajuta să scapi de mătasea de pe ştiulete: umezeşte un şerveţel de hârtie şi utilizează-l pentru a freca cu el, în sens invers al creşterii firelor mătăsoase, pentru a scăpa cu uşurinţă de ele.

Leac pentru dureri
Un alt truc la care poţi să apelezi când nu ştii cum să scapi rapid de dureri, este să ţii un şerveţel umezit în congelator pentru câteva minute şi apoi să îl pui pe zona afectată.

Testarea seminţelor vechi Dacă tocmai ai găsit un pachet de seminţe vechi şi nu ştii dacă mai sunt bune sau nu, poţi să faci un mic test cu ajutorul a câtorva şerveţele umede. Umezeşte două-trei şerveţele de hârtie şi aşează câteva seminţe pe ele, apoi acoperă-le cu încă două prosoape, tot umede.

Umezeşte şerveţelele în următoarele două săptămâni şi verifică seminţele: dacă majoritatea seminţelor încolţesc, plantează restul în grădină.

Păstrează produsele proaspete mai mult timp
Pentru a avea mereu legume proaspete, căptuşeşte coşul în care depozitezi legumele cu şerveţele de bucătărie. Acestea au rolul de a absorbi umezeala care determină putrezirea alimentelor.

Ambalaj pentru pâine congelată
Iată cum poţi îngheţa şi dezgheţa pâinea, astfel încât să se păstreze mereu la fel de proaspătă. Înveleşte pâinea sau feliile în prosoape de hârtie şi apoi pune-le într-o pungă de plastic. Când vei vrea să o consumi şi o vei decongela, umezeala va fi absorbită de şerveţele.

Curăţarea desfăcătorului de conserve
Prosopul de hârtie va îndepărta resturile nedorite care rămân pe cuţitul deschizătorului de conserve. Tot ce trebuie să faci este să roteşti ca şi când ai desface o conservă, având un şerveţel de bucătărie amplasat între cuţitaş şi rotiţa desfăcătorului.

Înmoaie zahărul brun întărit
Dacă zahărul brun s-a întărit nu îl aruncaţi. Răsturnaţi-l într-un bol care trebuie acoperit cu cu două-trei prosoape de hârtie umezite. Lasă-l la temperatura camerei peste noapte şi a doua zi îl vei putea utiliza din nou, având în vedere că umiditatea din şerveţel se va transfera asupra zahărului.

Ajutor la curăţenie Şerveţelele de bucătărie sunt eficiente în curăţarea oglinzilor şi geamurilor deoarece acestea nu lasă pete sau scame.

Şi ştiai că sulul de hârtie de la prosoape poate fi folosit ca o extensie a aspiratorului pentru a curăţa spaţiile mici şi înguste?

Similar Posts