Un miracol pentru sănătatea ta: ghimbirul uscat

Un miracol pentru sănătatea ta: ghimbirul uscat

author
2 minutes, 33 seconds Read

Ghimbirul a fost folosit încă de acum două milenii fiind deosebit de apreciat pentru proprietăţile sale. Rădăcină de ghimbir este deosebit de aromată, având o mulţime de întrebuinţări de la prepararea ceaiului până la folosirea ei în bucătărie.

Un miracol pentru sănătatea ta: ghimbirul uscat

Tulpina subterană (rizomul) poate fi utilizată în stare proaspătă, sub formă de pulbere, uscată sau sub formă de ulei sau suc.

Iată câteva beneficii pe care le poate aduce sănătăţii tale rădăcina uscată de ghimbir:

1. Vindecă stările de greaţă
Stările de greaţă şi de vomă se pot vindeca cu ajutorul ceaiului de ghimbir. Într-o ceaşcă de apă fierbinte se adăugă o jumătate de praf de ghimbir. Se lasă la infuzat aproximativ 10 minute, apoi se îndulceşte cu o linguriţă de miere. Acest ceai poate să vindece stările vomă şi greaţă.

2. Antiinflamator Ghimbirul uscat conţine gingerol, un compus cu proprietăţi antiinflamatoare, antibacteriene şi antipiretice. Fierbeţi jumătate de linguriţă de ghimbir şi beţi lichidul rezultat. Veţi observa că acest ceai va diminua considerabil durerile articulare.


3. Scade febra şi este aliat de nădejde în răceală

Gingerolul are proprietăţi antipiretice ceea ce duce la scăderea febrei. Când sunteţi răciţi beţi ceai de ghimbir de două sau trei ori pe zi. Puteţi să consumaţi rădăcină de ghimbir crudă cu un pic de miere pentru a trata nasul care curge.

4. Ajută la controlul greutăţii şi la digestie
Ghimbirul este bogat în fibre care vor încetini eliberarea mâncării în tractul digestiv, astfel încât mâncarea va avea timp să se digere.

5. Acnee
Ghimbirul uscat are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. Prin urmare, ghimbirul ajută la uciderea bacteriilor cauzatoare de acnee și de asemenea, curăță porii. Pregătiţi-vă o mască de față făcând o pastă din puţin praf de ghimbir, lapte praf și apă. Aplicați această pastă pe față și așteptați aproximativ cincisprezece minute înainte să o spălați cu apă călduță. Repetaţi procedura o dată pe săptămână.

6. Dureri de cap şi de gât
Pasta de ghimbir este cunoscută ca un remediu natural pentru durerile de cap și dureri de gât. Aplicaţi o pastă preparată din pulbere de ghimbir uscat pe frunte pentru a ajuta la ameliorarea durerilor de cap. Acest lucru poate fi, de asemenea, utilizat ca un remediu natural pentru durerile de gât. Aplicați pasta de ghimbir pe gât pentru a scăpa de chinuitoarele dureri.

7. Flatulența
Ghimbirul elimină în mod eficient flatulența. Beţi un pahar de apă caldă amestecat cu pudră de ghimbir uscat, un vârf de asafoetidă și un vârf de sare neagră pentru a scăpa de flatulență.

8. Diaree
Ghimbirul conține un compus numit zingerone care este antibacterian. Acesta conține, de asemenea şi uleiuri volatile care contribuie la producerea de enzime care neutralizează acizii care provoacă diaree.

Similar Posts