2320119

Monumente ciudate si amuzante din întreaga lume

author
2 minutes, 41 seconds Read

În toată lumea există monumente bizare şi amuzante care atrag privirile trecătorilor şi ale turiştilor bucuroşi să fotografieze ceva inedit. Un ac de siguranţă, un deget uriaş, un rechin în acoperişul unei case sunt doar câteva din cele mai ciudate sculpturi din întreaga lume.

1. Acul de siguranţă, Statele Unite

2320119

Se află în grădina muzeului De Young, din San Francisco, California. Sculptura are 6 metri înălţime şi constituie o atracţie turistică inedită.

2. Viselec, Republica Ceha

3613113

Viselec este o statuie suspendată, de forma unui bărbat atârnat. Se consideră că acesta este Sigmund Freud. A fost creată de artistul David Cerny şi este una dintre cele mai surprinzătoare statui.

3. Rinocerul suspendat, Germania

2948323

Suspendat la o trecere de pietoni, rinocerul cu chipul trist, atrage toate privirile în Piaţa Luisenplatz din Postam.

4. Podul sub formă de lingură, desigur cu o cireaşă la capăt, Statele Unite

4613380

Opera de artă are o vechime de aproximativ 20 de ani şi constituie o imagine emblematică a Minneapolis-ului. Statuia este aşezată pe un lac în parcul Walker Art Center’s seamănă cu un pod.

5. Planet, Marea Britanie

8475036

În forma unui bebeluş de sex masculin, cu vârsta de 7 luni, sculptura este situată în Derbyshire, Marea Britanie, parcul din Chatsworth House. Sculptura uriaşă a fost realizată de artistul Marc Quinn şi pare că pluteşte deasupra gazonului.

6. Manneken Pis, Belgia

9314099

Statuia reprezintă un băieţel care urinează, fiind una din cele mai mari atracţii din Bruxelles. Cu ocazia diferitelor evenimente statuia a fost costumată ca Papa, Moş Crăciun, Dracula etc.

7. Robinetul Magic, Insulele Canare

2183722

Acesta poate fi admirat în Insulele Canare, Tenerife. Robinetul Magic pare să dea peste cap legile fizicii, părând suspendat, însă acesata este susţinut de o ţeavă în interiorul cascadei.

8. Monumentul răsturnat a lui Charls, Melbourne, Australia

1266783

În Melbourne, Australia, veți întâlni Monumentul cu capul în jos la La Trobe. Monumentul este destul de obișnuit, dar faptul că acesta stă pe capul în jos îl face unic.

9. Tugendbrunnen, Germania

5925574

Aflată în Nuremberg, Tugendbrunnen este una dintre cele mai frumoase fântâni arteziene din Germania. Este o construcţie istorică, realizată în 1589 şi cuprinde figuri alegorice înfăţişând Credinţa, Dragostea, Speranţa, Curajul, Moderaţia şi Răbdarea.

10. „Le Tour de France dans les Pyrenee”, Franţa

4976552

A fost creat în 1995 şi dedicat competiţiei sportive Turul Franţei. Aceasta este amplasată pe autostrada dintre Tarbes si Pau. Fiind realizată din otel si aluminiu acesta are o înălţime de 18 metri.

11. Copacul de semafoare, Marea Britanie

9775605

A fost realizat de sculptorul francez Pierre Vivant si poate fi vizitat într-un centru financiar al Londrei

12. Headington Shark, Marea Britanie

5205917

Headington Shark, situat în Headington, Oxfordshire în Marea Britanie, este un rechin de 25 de metri, care arată ca și cum acesta sa prăbușit într-un acoperiş de case. Bill Heine, proprietarul casei a proiectat acest rechin în amintirea bombei atomice de la Nagasaki.

13. „Le Pouce”, Franta

4896142

Aceasta este o sculptură ciudată creată de către sculptorul francez Cesar Baldaccini. Aceasta poate fi văzută in cartierul La Defense. Cântăreşte 18 tone si are o înălţime de 12 metri.

Similar Posts