Ai observat pătrățelul colorat de pe tubul de pastă de dinți? Află ce înseamnă!

Ai observat pătrățelul colorat de pe tubul de pastă de dinți? Află ce înseamnă!

author
2 minutes, 8 seconds Read

Primesc tot mai des în ultima perioadă pe Facebook linkuri către articole prin care mi se arată cât de dăunătoare sunt unele tuburi de pastă de dinți, acest lucru fiind în funcție de culoarea care este inscripționată pe partea de jos a tubului.

Ai observat pătrățelul colorat de pe tubul de pastă de dinți? Află ce înseamnă!

Dacă te uiți mai atent, și nu cred că ai făcut-o până acuma, în partea de jos apare o culoare, fie ea verde sau roșie sau neagră, care cică ar avea o anumită semnificație.

Astfel culoarea verde înseamnă că pasta de dinți este făcută doar din produse naturale.

Culoarea albastră semnifică faptul că în compozia pastei de dinți sunt folosite atât produse naturale cât și unele remedii sau medicamente.

Culoarea roșie semnifică faptul că pe lângă produsele naturale sunt folosite și produse chimice, iar culoarea neagră este rezervată exclusiv pastelor de dinți produse doar din chimicale.

La o simplă căutare pe internet, într-adevăr am găsit o grămadă de site-uri care ne explică „pericolul culorilor de pe tuburile de pastă de dinti”, însă am mai găsit și siteuri care au încercat să demonteze această teorie.

Există chiar și un filmuleț pe YouTube, în care este explicat procesul tehnologic, și motivele pentru care sunt folosite acele culori, acestea fiind de fapt folosite ca și niște „martori vizuali”, de către aparatele de ambalare, pentru a putea fi citite cu ușurință de către lasere.

Și dacă acest fapt nu te-a convins încă, decât să te uiți ce culoare are tubul tău de pastă de dinți, mai bine ai citi ingredientele care intră în compoziția pastei de dinți care o folosești tu, acesta fiind cel mai ușor mod de a vedea dacă este nocivă sau nu pentru tine.

În concluzie ca să mă fac bine înțeles, oameni buni, culorile acelea nu reprezintă nimic pentru noi ca și populație, nu trebuie sa alegem pasta de dinți în funcție de culoarea pătrățelului! O pastă cu pătrătel de culoare neagră de exemplu, nu e deloc nocivă! Culorile acelea sunt strict utilizate in procesul tehnologic de prelucrare a plasticului din care e facut tubul, pentru ca mașinăria de tăiat cu laser, să stie pe unde să taie, citind codul de culoare! Atât și nimic mai mult! Nu vă lăsați influențați de toate articolele care le primiți în spam!

Sursă : med-farm.ro

Similar Posts