Site-uri istorice despre care se crede că au fost construite de către extratereştrii

Site-uri istorice despre care se crede că au fost construite de către extratereştrii

author
5 minutes, 0 seconds Read

Despre site-urile arheologice de mai jos au apărut o mulţime de controverse de-a lungul timpului, susţinătorii teoriei conspiraţioniste afirmând chiar că au fost construite de către extratereştrii.

1. Sacsayhuamán
Fortăreaţa Sacsayhuamán se află în exteriorul capitalei incaşe Cuşco,fiind construită din pietre enorme aşezate precum un mozaic.

Există voci care susţin că acestea au fost create de către o civilizaţie antică care a beneficiat de ajutor extraterestru, deoarece pietrele din care a fost construită au o greutate de 360 de tone fiecare şi au fost cărate mai mult de 32 de kilometri până când a început construcţia.
Site-uri istorice despre care se crede că au fost construite de către extratereştrii
Întrebarea era cum au cărat oamenii din acele vremuri aceste pietre şi cum au reuşit construirea acestei fortăreţe cu o precizie inginerească atât de mare. De curând arheologii au descoperit urme ale unui sistem de frânghii cu pârghii pentru transportarea acestor pietre către locul de construcţie, un sistem bazat pe principiul rezistenţei şi pe ingeniozitate, lucru caracteristic mai degrabă unor civilizaţii extraterestre.

2. Liniile Nasca
Pe un platou înalt şi secetos, la o distanţă de aproximativ 321 de kilometri de Lima, Peru, se află, aparent dispuse la întâmplare, 800 de linii lungi şi albe. 300 din aceste linii redau forme geometrice, iar 70 forme de animale, inclusiv un păianjen, o maimuţă şi o pasăre colibri. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că acestea datează de acum aproximativ 2 000 de ani, iar datorită mărimii acestora şi a faptului că pot fi văzute de la o mare înălţime- se crede că au fost realizate de o civilizaţie extraterestră.

Întrebarea cea mai frecventă pe care şi-au pus-o cei care au studiat aceste linii a fost cum au putut oamenii antici să creeze asemenea modele fără a fi capabili de a le vedea de la o înălţime mare?

Site-uri istorice despre care se crede că au fost construite de către extratereştrii
Liniile au fost realizate prin îndepărtarea straturilor oxidate de la suprafaţa pietrelor şi expunerea straturilor de nisip de dedesubt. Primele studii, realizate în primii ani ai secolului XX, susţineau că acestea au fost realizate prin alinierea cu constelaţiile, dar cercetări mai recente sugerează că aceste linii au legătură cu ceremonii sau ritualuri ale fertilităţii.

3. Piramidele egiptene
Cea mai faimoasă dintre piramidele egiptene este cea de la Giza, construită acum 4.500 de ani, în interiorul căreia erau înmormântaţi faraonii. Piramidele au fascinat dintotdeauna cercetătorii întrebându-se cum de au reuşit egiptenii să le construiască.

Piramida de la Giza a fost construită din milioane de pietre cioplite, care cântăreau aproximativ 2 tone fiecare, iar transportarea şi construirea piramidei ar fi fost, se pare, o adevărată provocare.

Site-uri istorice despre care se crede că au fost construite de către extratereştrii Piramidele au fost construite în funcţie de configuraţia astronomică, presupunându-se că sunt aliniate în funcţie de poziţionarea stelelor din constelaţia Orion.

Din aceste motive s-a speculat că piramidele au fost ridicate cu ajutor extraterestru având în vedere că cercetătorii nu îşi pot explica cum egiptenii au reuşit ridicarea lor atât de rapidă.

4. Stonehenge
Cercul din pietre, unele dintre acestea cântărind chiar şi 50 de tone, se află în zona rurală a Marii Britanii, mai exact în apropierea localităţii Salisbury. Cunoscut sub denumirea de Stonehenge, monumentul datează din epoca neolitică, inspirându-l pe autorul elveţian Erich von Däniken să afirme că acesta este un model al sistemului solar şi că are rolul unei suprafeţe de aterizare a extratereştrilor.

Site-uri istorice despre care se crede că au fost construite de către extratereştrii
Întrebarea era cum au putut oamenii vremii să aducă acele pietre de o greutate imensă în locul în care a fost construit acest monument, însă cercetătorii sunt de părere că nu trebuie să invocăm ajutorul extratereştrilor în acest caz, deoarece se presupune că s-a reuşit construcţia ansamblului prin metodele tehnice existente în acea vreme, acum aproximativ 5.000 de ani.

5. Teotihuacán
Teotihuacán sau „Oraşul regilor”, este un oraş antic din Mexic cunoscut datorită templelor piramidale şi alinierilor astronomice. Construit acum mai bine de 2.000 de ani având o mărime şi o complexitate considerabilă, pare că ar fi un oraş al altei lumi. Cu toate acestea oraşul este rezultatul muncii oamenilor, cercetătorii fiind de părere că de-a lungul timpului, oamenii care au aparţinut culturilor mayaşă, zapotecă şi mexicană au participat la realizarea acestuia.

Site-uri istorice despre care se crede că au fost construite de către extratereştrii
Datorită sistemului de transport şi a evidenţelor unor practici agricole avansate, Teotihuacán a fost considerat un oraş cu o tehnologie mult mai avansată decât era posibil în Mexicul pre-aztec. Cel mai cunoscut monument din acest oraş este Piramida Soarelui, una dintre cele mai mari construcţii din Emisfera Vestică şi se consideră că aliniamentul acesteia este bazat pe un ciclu calendaristic.

6. Insula Paştelui
Realizate din piatră, cele aproximativ 900 de figuri umane se află pe flancurile vulcanilor stinşi ai insulei măsurând aproape 4 metri înălţime şi cântărind 14 tone fiecare. Sculpturile par a fi create din roca vulcanică găsită în Rano Raraku.

Site-uri istorice despre care se crede că au fost construite de către extratereştrii
Nu se cunoaşte motivul pentru care au fost construite, dar se crede că acesta au legătură cu ritualuri religioase. În plus nu se ştie până în prezent ce s-a întâmplat cu civilizaţia care le-a construit, însă a apărut o teorie conform căreia a dispărut în urma unui dezastru natural cauzat chiar de activitatea lor.

7. Feţele de pe Marte
Anumite umbre de pe planeta Marte creează iluzia unor feţe umane, fiind surprinse de către satelitul NASA Viking 1 în anul 1976. În acel moment, oamenii de ştiinţă au considerat că acestea nu sunt doar nişte iluzii, iar de-a lungul timpului a existat suspiciunea că aceste forme au fost realizate de către extratereştrii. Cu toate acestea, în anul 2001, cercetătorii NASA, folosind o cameră mult mai performantă, şi-au dat seama că aceste feţe au dispărut.

Site-uri istorice despre care se crede că au fost construite de către extratereştrii

Similar Posts