marți, august 9, 2022

10 utilizări creative ale cojilor de lămâie

Date:

Share:

Lămâile sunt foarte utile în bucătărie şi risipim o parte din ele când aruncăm coaja la gunoi. Pierdem în jur de 40 la sută din produsele alimentare pe care le folosim.

10 utilizări creative ale cojilor de lămâie

Dintr-o lămâie obţii un sfert de cană de suc , iar restul, de cele mai multe ori îl arunci.
Vestea bună este că există o mulțime de modalități de a obține mai mult de la lămâi prin utilizarea cojilor.

1. Stoarce jumătate de lămâie într-un bol de sare, la care adaugi coaja de la lamâie şi obţii o soluţie de curăţat instant pentru oale şi tigăi. Pentru că sarea poate fi aspră pe unele suprafețe, asigură-te că testezi pe o suprafaţă mică înainte de a începe sa o foloseşti pe toată suprafaţa.

2. În loc să amesteci oţet alb cu apă pentru a obţine detergenţi universali, încerca să utilizezi oțet şi coajă de lămâie în schimb.

3. Pentru a obține o soluţie de curăţare a mâinilor ai nevoie de suc de lămâie, coajă de lămâie, zahăr şi ulei de măsline. Se combină toate şi astfel obţii un amestec frumos mirositor excelent pentru mâinile uscate.

4. În cazul în care nu ai acum nevoie de coajă de lămâie, aceasta se poate păstra în frigider sau în borcan cu zahăr, astfel o poţi utiliza în viitor la prăjiturile preferate.

5. Poţi dezinfecta tocătorul. Freacă cu coajă de lămâie si suc de lamâie iar aceasta va dezinfecta zona respectivă.

6. Aruncă niște coji date prin răzătoare în chiuvetă, porneşte robinetul și lăsați-l să curgă câteva minute. Bucătăria va mirosi extraordinar după aceea.

7. Fierbe câteva coji de lămâie, ierburi și uleiuri esențiale într-o oală de apă iar locuinţa ta vă mirosi grozav fără a fi nevoit să foloseşti spray-uri pline de chimicale.

8. O lămâie acoperită în cuișoare se va usca în loc să putrezească. Doar asigurate că rămân cuișoarele uniform pe întreaga lămâie.

9. Cojile de lămâie confiate sunt super delicioase! Este un pic de lucru pentru a le obţine, dar dacă ai timp, merită să încerci.

10. Lasă coajă de lămâie în ulei de măsline timp de câteva zile, și astfel obţii un ulei de citrice fantastic pentru salate sau supe.

Cele mai citite

Top 3 Cea Mai Buna Oja Semipermanenta Pentru o Manichiura Impresionanta

Care Este Cea Mai Buna Oja Semipermanenta? Iata Mai Jos Topul Nostru Vrei sa iti faci o manichiura semipermanenta dar inca nu esti foarte familiarizata...

Cea mai buna freza de unghii electrica

Cea mai buna freza de unghii electrica Unghiile tehnice sunt din ce in ce mai cautate, datorita avantajelor pe care acestea le ofera, motiv pentru...

Top 5 cele mai bune carucioare 2 in 1

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi care este cel mai bun model de carucioare copii, daca ar trebui sa...

Cum gasesc cel mai bun semineu electric cu sunet?

Semineele electrice au cucerit clientii de multi ani. Daca la inceput tehnologia era destul de incerta si nu se puteau obtine rezultate eficiente, iata...

Cum sa te protejezi de Coronavirus – Sfaturi Utile in Situatie de Criza

Ghid util ​ Noul Coronavirus a cauzat mii de decese la nivel mondial si continua sa se raspandeasca in ciuda eforturilor cadrelor medicale si a oamenilor...
spot_img