Un licean din Bistriţa are o afacere de succes cu proprii angajaţi!

author
2 minutes, 57 seconds Read

Alex Echert este din Bistriţa şi deşi este încă la liceu deja se poate numi „om de afaceri”.

 Asta deoarece, cu sprijinul părinţilor săi a pus pe picioare o afacere care în doar trei luni nu doar că i-a amortizat investiţia, ci a generat şi profit.

Ideea i-a venit uitându-se la o pagină de Facebook cu mojito şi apoi s-a gândit că într-o excursie în Ungaria a încercat delicioasa băutură care se vindea la un stand şi i-a plăcut foarte mult.

Am vorbit cu ai mei, ne-am făcut toţi un calcul, iar după ce am ajuns la concluzia că ar putea fi profitabil, i-am contactat pe cei care au franciza”, îşi aminteşte Alex.

Deşi s-a lovit de birocraţie încă de la început (a trebuie să aştepte pentru autorizări peste cinci luni) Alex nu s-a lăsat descurajat.

A achiziţionat trei standuri dotate cu tancuri pentru apă, scurgere proprie, precum şi un loc special pentru gheaţă şi chiar spaţiu de depozitare şi le-a amplasat în trei locuri din oraş: unul în centrul oraşului, altul lângă parcul municipal, iar al treilea în partea de jos a Bistriţei, într-o zonă foarte aglomerată.

Pentru ca standurile sunt complet autonome, nu au nevoie de nevoie de curent, apă sau scurgere, doar de spaţiul unde sunt amplasate, acest lucru permițând mutarea acestor standuri oriunde în oraş sau judeţ.

La fiecare din standurile sale se găsesc 7 tipuri diferite de cocktail-uri non-alcoolice, care se pregătesc pe loc. Printre siropurile folosite pentru aceste băuturi răcoritoare se numără cele de rodie, cocos, lime, căpşuni, fructul pasiunii, care se combină cu diverse sucuri, cu apă minerală sau cu energizant, la care se adaugă lămâie, lime, mentă şi gheaţă.

Ceea ce este şi mai interesant este ca la aceste standuri servesc colegi de-a lui Alex. Astfel că la 18 ani în loc să caute de lucru, acesta se află în postura de a oferi locuri de muncă colegilor săi.

„Când am început nu aveam nici 18 ani şi mi-am angajat 6 colegi. La vârsta la care toţi se angajează, eu am reuşit să devin cel care angajează, iar chestia asta mă face să fiu mândru de mine şi de reuşita mea”, precizează tânărul.
 La început pentru că niciunul nu avea permis de conducere, pentru aprovizionarea standurilor se folosea de un skateboard pentru a se deplasa.

„La început când am deschis efectiv nu făceau faţă cu cele trei standuri. Era coadă de câte 30-40 de oameni la un stand. Tata se ducea cumpăra gheaţă, lămâi. Eu eram cu skateboard-ul şi îmi luam rucsacul, două plase, încă o geantă pe umăr şi aşa le aprovizionam. În 5 zile am reuşit să dau jos 4 kilograme atât am umblat. Am lucrat cot la cot cu colegii. La început cred că lucrăm mai mult decât ei”, rememorează Alex.

Spiritul antreprenorial l-a moştenit din familie: „De mic am crescut printre oameni care făceau diverse tipuri de afaceri. Părinţii mei au mai avut un depozit pentru mobilă, iar mai apoi au deschis o chocolaterie. Bunicii au şi ei un magazin, aşa că de mic am fost implicat în asta şi s-a prins ceva de mine, în toţi anii aceştia. Cred că am spiritul acesta antreprenorial şi vreau să mă axez pe viitor pe asta.”

Similar Posts