5224251

Iată cea mai frumoasă gară din România. Are 130 de ani şi se află la Herculane

author
1 minute, 26 seconds Read

Cea mai frumoasă şi mai plină de istorie gară din România se află în Herculane fiind una din atracţiile turistice principale de pe Valea Cernei.

A fost construită între anii 1878 și 1886, după planurile arhitectului A.D. Serres, clădirea fiind de fapt o reproducere cât mai fidelă a castelului de vânătoare din apropierea Vienei aparținând împărătesei Maria Tereza.

De altfel, edificiul nu a fost gară de la început, ci reprezenta casa de vânătoare a împăratului Franz Iosif al Austriei.

Stilul în care a fost construită este baroc, clădirea iese în evidenţă prin alura elegantă pe care o are. Corpul central al Gării Băile Herculane este acoperit de o cupolă din țigle multicolore dispuse în figuri geometrice cum ar fi de exemplu Hercules.
5224251

9751482

La interior este decorată cu fresce reprezentând elemente din mitologia romană, în vreme ce decorul interior este completat de un orologiu, realizat de Paul Garnier precum și de câteva corpuri de iluminat frumos lucrate.

Pe peron se află colonadele acoperite de liane, dispuse paralel cu șinele, de care atârnă ghivece cu flori şi un ceas lucrat tot de Paul Garnier.

De-a lungul anilor au trecu pragul Gării din Herculane personalități precum Franz Iosif, împărăteasa Sissi, Alexandru I al Serbiei și Carol I al României.

3698996

3527846

Gara este trecută pe lista Monumentelor Istorice de marcă din România, iar Travel Europe a catalogat-o că fiind cea mai frumoasă și plină de istorie gară CFR din România.

Dacă sunteţi în zona nu ezitaţi să o vizitaţi acest loc plin de istorie şi de frumuseţe din România de altă dată.

Similar Posts