Iată cum se încurajează mersul pe bicicletă în România

Iată cum se încurajează mersul pe bicicletă în România

author
1 minute, 39 seconds Read

În marile oraşe se construiesc din ce în ce mai multe piste pentru biciclete, parcări pentru acestea astfel încurajând locuitorii să se deplaseze pe biciclete,principalul motiv fiind acela de a scădea poluarea, aglomeraţia din trafic şi zgomotul.

Iată cum se încurajează mersul pe bicicletă în România

În Sfântul Gheorghe iată că s-a găsit soluţia pentru a încuraja mersul cu bicicleta. În şcolile şi liceele din acest oraş cu ajutorul unei fundaţii din Covasna vor fi amenajate suporturi pentru a parca bicicleta.

Banii pentru acest proiect vor fi strânşi cu ajutorul campaniei „Pedalează pentru un scop bun”.

„Aşteptăm circa 200 de participanţi şi ne propunem să strângem 20.000 lei (…) pe care să-i folosim pentru achiziţionarea mai multor suporturi pentru biciclete care vor fi amplasate în şcolile şi liceele oraşului. După fiecare patru suporturi realizate, fundaţia va contribui cu o bicicletă, adică după fiecare 4.000 lei strânşi HKA va contribui cu 1.500 lei din fondul propriu. În cazul în care se va strânge suma de 20.000 de lei propusă atunci fundaţia va cumpăra cinci biciclete performanţe care vor fi puse la dispoziţia locuitorilor oraşului, prin închiriere”, a relatat Bereczki Kinga, directorul executiv al fundaţiei organizatoare.

Astfel vor fi încurajaţi elevii să vină cu bicicletă la şcoală, lucru care va împuţina poluarea fonică şi traficul intens din oraş.

În Sibiu, mersul pe bicicletă este încurajat prin acordarea unei sume de bani pentru fiecare kilometru parcurs cu bicicleta şi de asemenea, reduceri de 10% la nota de plată dintr-un restaurant, asta dacă mergi cu bicicleta.

Cei de la Parohia Evanghelică din Sibiu încurajează de asemenea acest mijloc de deplasare.

Aceştia au dat angajaţilor biciclete cu care să se deplaseaze iar la finalul lunii pentru fiecare kilometru parcurs primesc 60 bani.

Compania Continental Automotive Systems se folosește de acelaşi sistem numai că oferă 1 leu pentru fiecare kilometru parcurs. Banii sunt folosiţi ulterior în scopuri caritabile.

Similar Posts