Decizie istorică a papei Francisc. Nici un alt papă nu a avut curaj să facă asta înaintea lui

Decizie istorică a papei Francisc. Nici un alt papă nu a avut curaj să facă asta înaintea lui

author
1 minute, 27 seconds Read

Papa Francisc a anunţat, prin intermediul unei scrisori date publicităţii că va permite preoţilor catolici să ierte păcatul avortului. El a transmis că toţi preoţii ar trebui să poată ierta avortul, transformând astfel o derogare temporară acordată pentru Anul Jubiliar al Milostivirii într-o măsură permanentă.

Decizie istorică a papei Francisc. Nici un alt papă nu a avut curaj să facă asta înaintea lui

Este o măsura fără precedent luată de către Biserica Catolică, cunoscută pentru poziţia sa ferma prin care condamnă avortul.

„De astăzi înainte le acord tuturor prelaţilor, în virtutea slujbei lor de slujire a enoriaşilor, permisiunea de a-i ierta pe cei care au comis păcatul avortului”, a scris Papa într-o epistolă apostolică menită să marcheze finalul Anului Milostivirii.

De altfel, meritul Papei Francisc este recunoscut prin aceea că a reuşit să facă din Biserica Catolică o instituţie mult mai incluzivă şi mai permisivă.

În acelaşi timp, însă, Înaltul Prelat a ţinut să reitereze „foarte ferm că avortul este un păcat grav, întrucât pune capăt unei vieţi nevinovate, dar nu există niciun păcat pe care mila Domnului să nu-l poată atinge şi şterge atunci când întâlneşte o inimă care se căieşte şi care îşi doreşte să trăiască în pace cu Dumnezeu”.

Biserica Catolică a condamnat dintotdeauna avortul ca pe un păcat imens, iar cei care îl comiteau erau automat excomunicaţi. În trecut, doar un episcop putea garanta absolvirea de vină.

Într-un document făcut public anul trecut, Papa Francisc a descris „corvoada morală şi existenţială” prin care trec femeile care fac întrerupere de sarcină şi a declarat că a întâlnit „foarte multe femei care poartă în inima lor cicatricile acestei decizii dureroase şi agonizante”.

Similar Posts