Semne care indică că eşti în pragul depresiei. Citeşte şi nu le ignora!

Semne care indică că eşti în pragul depresiei. Citeşte şi nu le ignora!

author
3 minutes, 33 seconds Read

Aurora Dec 03, 2016

415

Momentele de supărare şi de tristeţe pe care le are oricine sunt fireşti, pentru că în viață nu întotdeauna îţi merge aşa cum ai vrea.

Semne care indică că eşti în pragul depresiei. Citeşte şi nu le ignora!

Problema apare însă atunci când aceste momente persistă şi te duc fără să îţi dai seamă la depresie. Ignorate, lăsate prea mult să treacă de la sine, aceste probleme nu fac decât să te afunde şi mai mult în negura gândurilor negre şi într-o stare din care îţi va fi mai greu apoi să scapi.

Nu ignoră deci aceste simptome şi dacă le sesizaţi în comportamentul dumneavoastră schimbaţi-le.

Eşti îngândurată şi lipsită de vlagă întreagă zi
Dacă ai zile întregi în care eşti tristă şi lipsită de energie fără să ai neapărat un motiv, acesta poate fi un semn că te îndrepţi spre o depresie. Momentele de tristeţe sunt perfect normale în viaţa fiecăruia, dar dacă cauţi în mintea ta motive să nu fi fericită acesta este un semn că ceva nu este în regulă.

Nu vezi deloc partea plină a paharului
Dacă tinzi să exagerezi gravitatea unei situaţii şi ţi se pare că eşti într-un labirint şi nu vei putea ieşi vreodată din el, e cazul să reconsideri această atitudine. Alungă pesimismul şi fă o activitate care îţi place. Nu lăsa starea de supărare să te copleşească, încearcă să vezi dincolo de problema pe care o ai. Vizualizează rezolvarea ei. Aminteşte-ţi că niciodată lucrurile nu stau atât de rău cum poate ai avea tu tendinţa să crezi.

Sentimentul de vinovăţie de copleşeşte
Dacă dai vina pe tine pentru orice ţi se întâmplă în viaţă, este un semn că eşti pe cale să intri în depresie. Nu te mai învinovăţi pentru orice fleac şi renunţă la a-i vedea pe toţi ceilalţi mai buni decât tine. Nu fi umilă, încearcă să ai o atitudine relaxată în viaţa de zi cu zi şi fi mai blând cu tine când greşeşti.

Tulburări profunde ale somnului În cazul somnului, lucrurile stau diferit în funcţie de fiecare persoană. Unele persoane tind să doarmă foarte mult, atunci când sunt pe cale să devină depresive, în vreme ce altele au insomnii sau se trezesc după câteva ore de somn.

Există şi persoane care, din cauza depresiei, se sperie pur şi simplu de somn. Gândul că ziua de mâine va fi şi mai rea nu le dă pace şi, prin urmare, nu mai dorm deloc sau aţipesc câteva minute pe noapte. Oricum ar fi, nu ignoră aceste semne.

Te simţi inutil
Dacă ai permanent un sentiment că nu eşti bun de nimic sau că nu vei reuşi să îi mulţumeşti vreodată pe cei din jur, nu ignora acest semn. Renunţă la aceste gânduri, trebuie să ştii că în tot ceea ce faci, ar trebui să te mulţumeşti mai întâi pe tine şi mai apoi pe ceilalţi, nu invers.

Ai gânduri de suicid
Dacă te gândeşti la acest gest extrem, este cazul să consulţi un medic, pentru a afla sursa şi rezolvarea problemelor tale. Depresia este boala acestui secol şi nu trebui să te ruşinezi niciodată dacă simţi că eşti pe cale să ajungi „în braţele ei”. Un specialist te va ajuta să te cunoşti mai bine şi să stabileşti paşii pe care trebuie să îi urmezi pentru a te face bine.

Gadget, Home&Deco

143 views

Aurora – Dec 07, 2016

Puteţi să vă faceţi chiar voi decoraţiile de iarnă cu ajutorul unor materiale reciclabile cum ar fi de exemplu becurile arse. Ce ar…

Cute, Emotional, Incredibil

309 views

Aurora – Dec 06, 2016

Toshi, o tânără hairstylist şi artistă neconvenţională a trăit o experienţă care a marcat-o când a reuşit să se accepte aşa cum este…

Aurora – Dec 06, 2016

Despre produsele alimentare sau cele perisabile ştim că nu pot fi folosite prea mult pentru că se strică şi trebuie să le aruncăm.…

Similar Posts