Aceste obiecte pe care le foloseşti trebuie să fie aruncate după o perioadă de timp pentru că riscă să te îmbolnăvească

Aceste obiecte pe care le foloseşti trebuie să fie aruncate după o perioadă de timp pentru că riscă să te îmbolnăvească

author
2 minutes, 25 seconds Read

Aurora Dec 06, 2016

135

Despre produsele alimentare sau cele perisabile ştim că nu pot fi folosite prea mult pentru că se strică şi trebuie să le aruncăm.

Aceste obiecte pe care le foloseşti trebuie să fie aruncate după o perioadă de timp pentru că riscă să te îmbolnăvească

Însă ştiaţi că şi celelalte obiecte pe care le folosiţi frecvent au un termen limitat de folosinţă? Asta deoarece prin folosirea lor îndelungată s-ar putea să vă periclitaţi sănătatea şi să vă îmbolnăviţi.

Iată care sunt ele şi care este frecvenţa la care trebuie schimbate.

Pernele: 2-3 ani
Pe lângă faptul că în timp, pernele îşi pierd forma şi vă pot cauza dureri în zona gâtului, cu timpul ele devin un fel de „casă” a acarienilor de praf, care pot provoca astm şi alergie.

Papucii de casă: 6 luni
Folosiţi mai mult decât este cazul, papucii de casă devin mediul perfect pentru dezvoltarea infecţiilor fungice. Tocmai de aceea se recomandă spălarea şi igienizarea lor la intervale scurte de timp.

Buretele de baie: 2 săptămâni
Buretele de baie trebuie schimbat des pentru a evita dezvoltarea bacteriilor care ar putea să vă îmbolnăvească.

Prosoapele: 1-3 ani
Deşi prin spălare se crede că bacteriile nu se pot dezvolta în prosoape, acestea sunt mediul perfect de dezvoltare a bacteriilor, aşa că schimbaţi-le din când în când.

Sutienul: 1-2 ani Prin purtare îndelungată, sutienul îşi pierde forma, elasticitatea, devine prea mic sau prea mare, astfel încât este recomandat să nu îl mai foloseşti.


Periuţa de dinţi: 3 luni

Majoritatea oamenilor îşi schimbă periuţa de dinţi în momentul în care perii acesteia se deteriorează. Însă, medicii stomatologi recomandă schimbarea ei o dată la trei luni sau chiar şi după o răceală sau o gripă pentru că riscul unei noi îmbolnăviri să scadă.

Apa de parfum sau de toaletă: 1-3 ani
Parfumul sau apa de parfum care conţin uleiuri esenţiale au un termen de valabilitate de 3 ani dacă sunt depozitate în condiţii optime în vreme ce apa de toaletă poate fi păstrată timp de 4 ani.

Suzeta: 2-5 săptămâni
Suzetele din latex trebuie înlocuite indiferent de frecvenţă cu care au fost folosite sau modul în care arată. Suprafeţele din latex se fisurează uşor, iar în zonele deteriorate apar diferite tipuri de germeni.

Gadget, Home&Deco

89 views

Aurora – Dec 07, 2016

Puteţi să vă faceţi chiar voi decoraţiile de iarnă cu ajutorul unor materiale reciclabile cum ar fi de exemplu becurile arse. Ce ar…

Cute, Emotional, Incredibil

283 views

Aurora – Dec 06, 2016

Toshi, o tânără hairstylist şi artistă neconvenţională a trăit o experienţă care a marcat-o când a reuşit să se accepte aşa cum este…

Aurora – Dec 06, 2016

Despre produsele alimentare sau cele perisabile ştim că nu pot fi folosite prea mult pentru că se strică şi trebuie să le aruncăm.…

Similar Posts