Un gorjean şi-a construit un tractor cum nu ai mai văzut . Are motor de Mercedes şi bord de Audi

Un gorjean şi-a construit un tractor cum nu ai mai văzut . Are motor de Mercedes şi bord de Audi

author
1 minute, 39 seconds Read

Cine spune că nu poţi să ai un utilaj aşa cum îţi doreşti chiar dacă nu ai bani? Nu este chiar atât de imposibil pe cum ai putea crede, trebuie să ai un pic de imaginaţie şi să îţi pui mintea la lucru. Un gorjean şi-a construit un tractor cum nu ai mai văzut . Are motor de Mercedes şi bord de Audi

Poză: Capture Digi24

Un mecanic auto din Aninoasa, judeţul Gorj s-a gândit să treacă la fapte după ce şi-a dorit de mai mult timp un tractor numai că nu avea bani să îl cumpere.

A umblat prin târguri după piese de la maşini vechi, pe unele le-a modificat acasă ca să se potrivească, iar la final a rezultat un tractor care l-a costat în jur de 15.000 de lei.

„Motorul este Mecedes sută la sută. Cutia de viteze este de-a noastră de Aro 10. Ambreiajul este de Moskvich. Electromotor e de Moskvich. Bordul e de Audi, volanul este de Dacie. Carcasa de ambreiaj este făcută în bucătărie. Am avut motorul în bucătărie, cutia de viteze și în bucătărie am asamblat carcasa de ambreiaj”, a declarat mecanicul Vali Martin.

Ineditul tractor are o cutie de viteze în 4 trepte, chiar și servodirecție și consumă cam un litru de motorină la o oră de muncă.

Deoarece este folosit doar pe drumurile agricole tractorul lui Vali Martin nu trebuie omologat și nici înmatriculat.

Vali Martin lucrează deja cu tractorul construit de el, deci iată că se poate să îţi construieşti un tractor “Frankestein” funcţionabil.

Pe de altă parte Cătălin Stroe, proprietarul Ruris, producător de moto-utilaje, a declarat ă a proiectat un tractor de mici dimensiuni care va costa câteva mii de euro și va putea fi achiziționat de oricine care are câteva hectare de teren agricol.

„Tractorul va costa sub 10.000 de euro. Am realizat deja primele prototipuri. Spre exemplu, vom avea motoare diesel de generaţie nouă şi acesta va putea ara cu două trupiţe“, a spus Cătălin Stroe.

Similar Posts