Priveşte tortul de mai jos. Nu-i aşa că ţi se pare foarte complicat de ornat?
Ei bine poate că procedura nu e chiar aşa de grea după cum ai fi crezut astfel ca oricine poate să îl facă foarte uşor. Şi crede-ne va deveni atracţia petrecerilor tale.
Începem prin a pregăti blatul şi cremele care vor fi din aceeaşi textură, însă în 4 tonuri de roz diferite.
Se va folosi colorant alimentar de culoare roşie în cantităţi inegale şi omogenizarea cremelor până la propagarea perfectă a colorantului.
Se trece la formarea propriu zisă a tortului, punând crema între blaturi, iar la sfârşit se îmbracă întreg tortul cu aceeaşi cremă.
Pe suprafaţa tortului se delimitează două cercuri concentrice care reprezintă delimitarea cremelor de nuanţe diferite.
Crema este pusă în poşuri diferite, iar ornarea se începe din mijloc. Cu multă răbdare se trasează petale succesiv una după alta pentru a căpăta forma unei flori de trandafir.
Repetă procedeul pe toată suprafaţa orizontală a tortului, iar mai apoi acoperirea verticală să fie o urmă de cremă continuă.
La final vom avea un tort elegant şi rafinat în forma unui trandafir imens. Încearcă-l și tu și nu vei rămâne dezamăgită!
Source: Pretty rose cake by CakeStyle on Rumble