Suntem FINALISTI! Simona Halep este în finala turneului de la ROLAND GARROS

Suntem FINALISTI! Simona Halep este în finala turneului de la ROLAND GARROS

author
1 minute, 29 seconds Read

Este pentru a treia oară în istorie când o sportivă de origine română se califică în finala de la Roland Garros. Au trecut 17 ani, de când o jucatoare din România nu a mai intrat în careul de ași al unui turneu de Mare Slem. Și iată ca a venit timpul ca să aibă și România o nouă reprezentantă în ultimul act al turneului de la Paris.

3058777

Doar două romance s-au calificat în finala turneului de la Paris de-a lungul vremii. Virginia Ruzici, de două ori, in 1978 când a și câștigat tuneul, și în 1980 când a pierdut finala în fața americancei Chris Evert, și Florența Mihai, în 1977, aceasta pierzând de asemenea finala, dar în fața sportivei din Iugoslavia, Mima Jausovec.

Cu victoria pe care Simona Halep a repurtat-o astazi împotriva Andreei Petkovic, a urcat pe locul 3 în clasamentul WTA.

Finala se va desfășura sâmbată, 7 iunie, ocazie cu care Simona Halep va avea ocazia să își ia revanșa în fața Mariei Sharapova, după înfrângerea din finala turneului de la Madrid de luna trecută.

Până să ajungă în finală Simona Halep a trecut rând pe rând de:

– în turul 1 de Alisa Kleybanova (Rusia), pe care a învins-o cu 6-0, 6-2 – în turul 2 de Heather Watson (Marea Britanie), cu scorul de 6-2, 6-4 – în turul 3 de Mt. Torro-Flor (Spania), 6-3, 6-0 -în turul 4 de S. Stephens (Statele Unite ale Americii), cu scorul de 6-4, 6-3 -în sfert de finala de Svetlana Kuznetsova (Rusia), pe care a învins-o cu scorul de 6-2, 6-2

– în semifinală de Andrea Petkovic (Germania), cu scorul de 6-2,7-6

Niciun set pierdut de Simona Halep în această ediție a Roland Garros-ului!

Similar Posts