Un francez s-a hotărât să se mute în România. Află ce la impresionat pe acesta în țara noastră!

Un francez s-a hotărât să se mute în România. Află ce la impresionat pe acesta în țara noastră!

author
1 minute, 53 seconds Read

Poporul francez consideră că în România este multă sărăcie şi mulți oameni înapoiaţi. La acest lucru contribuie și publicitatea făcută aproape în totalitate de ţigani și care nu este tocmai agreată de către francezi.

De asemenea francezi sunt de părere că românii sunt cu mult în urma bulgarilor din punct de vedere al dezvoltării, chiar dacă noi ne credem mai avansaţi decât vecinii noştri.

Unii dintre aceştia au văzut în schimb şi partea frumoasă a ţării noastre şi au fost plăcuţi impresionaţi de viaţă la sat şi munca pe câmpuri.

Joel Deville este unul dintre străinii care au văzut ceva bun în România şi unul care se simte fericit să locuiască aici.
Acesta şi-a construit o casă la 30 de kilometri de Iaşi şi este impresionat de liniştea şi optimismul României.

“Comparativ cu francezii, românii au motive să fie trişti, dar e contrar. Românii sunt mult mai fericiţi ca şi francezii, deşi ar avea motive să fie mai trişti. Optimismul românilor nu se compară cu cel al francezilor, ei sunt… ihhh.”, declară acesta.

“Liniştea, asta îmi place cel mai mult, calmul complet. Taxele în Franţa sunt mult mai mari. Fratele meu are o casă puţin mai mică ca aceasta, pe două taxe plăteşte 3000 de euro pe an. Aici este doar 100 de euro. Când e vorba de taxe, Franţa e… e oribilă. Asigurarea la maşină e mult mai scumpă în Franţa.”, adaugă francezul.

De asemenea, este impresionat de mâncare de petreceri şi de modul în care românii ştiu să se distreze.

“Am gustat şi mâncarea românească. E delicioasă! Îmi plac foarte mult: sarmalele, plăcintă, palanetul cu vită.”, spune încântat Joel Deville.

Străinii apreciază că suntem deschişi, săritori şi veseli. Odată cu trecerea anilor şi datorită problemelor din ce în ce mai greu de suportat românii au mai pierdut din amabilitate şi optimism, însă totuşi ştim să ne bucurăm de lucrurile mărunte si sa apreciem puținul pe care îl avem și asta ne face un popor deosebit.


Similar Posts