Știai că poți să îți albești hainele cu aspirină? Iată cum trebuie să procedezi!

Știai că poți să îți albești hainele cu aspirină? Iată cum trebuie să procedezi!

author
1 minute, 17 seconds Read

Atunci când apar pete sau murdărie pe ţesăturile noastre albe apelăm imediat la clor. Clorul este folosit în purificarea apei, ca dezinfectant, înălbitor, sau pentru obţinerea produselor din hârtie, produse petroliere, vopsele precum şi a multor alte produse de larg consum.

3577731

Clorul însă, este nociv pentru sănătatea noastă şi dacă apare în cantităţi mari poate fi mortal deoarece este mai greu decât aerul, si înlocuiește oxigenul din plămâni.

Cele mai multe expuneri la clor se fac prin inhalare care vor cauza iritaţii ale căilor respiratorii, dureri în gât şi tuse. Dacă clorul este ingerat poate cauza deteriorarea ţesuturilor.

De asemenea, va cauza iritaţia ochilor şi pielii dacă suntem expuși la acesta. Mai mult decât atât, dacă cantitatea este mai mare clorul poate arde pielea.

Pentru a scăpa de toate aceste probleme află că poţi apela la un înlocuitor foarte bun şi anume aspirina care conţine acid salicilic si acţionează ca un înălbitor.

Tot ce trebuie să faci este să spargi o pastilă de aspirină şi o laşi într-un pahar de apă să se dizolve. Când este perfect dizolvată pune soluţia într-un lighean mic, în care vei lăsa hainele pătate să stea timp de trei ore. Ulterior poţi spăla hainele aşa cum obişnuieşti, la maşina de spălat sau cu mâna. Hainele se vor curăţa şi vor arăta că noi.

Similar Posts