Un azil de batrani original

Un azil de batrani original

author
4 minutes, 29 seconds Read

Bunicii din Romania anului 2022 sunt foarte norocosi! Ei si apartinatorii lor au la dispozitie servicii premium de ingrijire batrani pe care le pot solicita unui azil de batrani privat din Bucuresti.

Inainte de a fi adusi aici, bunicii au la dispozitie site-ul de prezentare cu informatii si imagini din care se vede clar cum sunt ingrijiti rezidentii in acest loc, dar pot face si vizite la azil sa se convinga de veridicitatea informatiilor si a pozelor. De ce ar veni un batran la azil?

  1. Pentru siguranta. Se teme sa mai stea singur in casa lui, varsta l-a determinat sa se teama de multe: de hoti care pot intra peste el noaptea, de boala, sa nu cada pe undeva si sa nu fie nimeni sa il ridice. La caminele Asertivo personalul de ingrijire supravegheaza atent bunicii, in plus exista camere video in intreaga institutie si celor care se tem de singuratate li se ofera un coleg de camera.
  2. Sa primeasca ingrijire. Sunt bunici care locuiesc la etajul 4 al unui bloc fara lift si poate nu mai au pe nimeni. Le este cumplit de greu sa coboare atat de multe scari pentru o sticla de apa sau de lapte si pentru paine. Vor si bunicii o casa curata in care sa locuiasca de drag, o mancare calda si buna care sa miroase apetisant, geamurile sa straluceasca, nu sa fie acoperite de praf, pardoseala sa fie curata, nu lipicioasa si plina de pete.

Poate ca au muncit enorm la viata lor, dar acum nu mai pot. Le este greu sa se aplece sa dea cu matura sau cu aspiratorul prin toate cotloanele, abia merg ei.

La capitolul ingrijire intra si administrarea medicamentelor. Daca sunt scheme de medicamente mai complicate, uita sa le ia si mai ales cum si situatia lor se agraveaza. Unii nu mai au resurse sa isi faca un dus, nu mai pot misca nici mainile dupa dorinta. Si totusi sunt norocosi cei care se pot autoservi, mai greu chiar, dar sunt mobili si isi pot utiliza mainile!

La acest camin de batrani sunt sustinute toate categoriile de rezidenti si cei care se deplaseaza usor sau mai greu si cei imobilizati.

  1. Sa existe un medic care sa il ajute in caz de urgenta. La acest azil sunt angajati 20 de medici si starea de sanatate a bunicilor este monitorizata mereu.

Exista aparatura performanta de masurare a glicemiei, a tensiunii si a saturatiei din sange. Azilul duce la spitalul de urgenta cu ambulanta rezidentii de cate ori este nevoie. Daca ar sta acasa, operativitatea nu ar fi aceeasi in mod garantat.

  1. Pentru socializare. Unora li se uraste intre patru pereti, singuri in casele lor, sa nu aiba cui spune o vorba. Aici pot discuta cu ceilalti bunici care ii inteleg foarte bine, fiind in aceeasi categorie de interlocutori. Bunicii de aici au la dispozitie o sala de jocuri, o biblioteca si mai ales gradina prin care sa se plimbe. Este o gradina mare de 3000 de m.p.
  2. Sa poata face miscare sub atenta indrumare a unui specialist. Exista o sala de gimnastica medicala dotata cu aparatura. Iar aici bunicii cu probleme sau cei care doresc sa isi mentina mobilitatea executa exercitii in prezenta specialistului.

Dar sunt bunici si bunici. Unii au dus o viata simpla si grea  si sunt multumiti de tot ceea ce li se ofera, in timp ce altii sunt mofturosi, au fost rasfatati de viata cu functii importante si cu multe privilegii.

Important de stiut este faptul ca aici isi gasesc linistea si multumirea si bunicii simpli si cei cu pretentii.

Serviciile pot fi personalizate la cererea apartinatorilor sau a rezidentilor.

Un loc la azilul de batrani pentru persoanele care vor confort, dar nu exagerat costa 5000 de lei pe luna, in timp ce un loc pentru bunicii care au trait in lux costa 9000 de lei.

Personalul tine cont de dorintele rezidentilor. Cei care isi doresc un coleg de camera sunt cazati in camere cu doua paturi, in timp ce persoanele care vor sa stea singure primesc camere cu un pat. In toate camerele, in afara pieselor de mobilier moderne si confortabile, exista: televizor, telefon si conexiune la internet.

Azilul are si restaurant, iar mancarea preparata este proaspata si buna, portiile fiind generoase. La recomandarea medicilor se poate gati si de regim sau se poate personaliza meniul, in functie de dorintele persoanei care a fost adusa in acest loc.

La azil, bunicii nu sunt izolati, au libertate deplina de miscare in curtea institutiei si pot primi vizitele aparatinatorilor. Se intelege ca personalul este amabil, conditiile din acest loc sunt excelente si reprezentantii caminului de batrani nu au nimic de ascuns.

In cei 8 ani de activitate azilul privat de batrani din Bucuresti s-a dezvoltat permanent si despre el se aud numai lucruri bune. Apartinatorii care si-au adus bunicii sau parintii in acest loc au fost multumiti ca le-au daruit un loc placut de relaxare, unde sa se simta ca in concediu dupa o viata de munca.

Cu ajutorul personalului atent si bine pregatit profesional, ei au bifat o datorie de onoare ca fiind implinita.

Un bunic drag trebuie lasat in siguranta, in ingrijirea personalului bine pregatit, atent si empatic, intr-o institutie care sa aiba grija maxima de sanatatea si de confortul sau.

Aici i se prelungeste viata, in timp ce lasat singur in casa lui este condamnat la singuratate si tristete.

Romanii trebuie sa profite de existenta acestor azile originale!

Similar Posts