mercedes eqs 580

Cele mai noi modele de masini electrice de la Mercedes

2 minutes, 22 seconds Read

Mercedes si-a prezentat noile modele de masini care prezinta cele mai noi dezvoltari tehnologice ale brandului. Astfel EQS a devenit prima masina executiva din lume, fiind construita pe o platforma modulara. Masina are cel mai mic coeficient de rezistenta aerodinamica dintre modelele de serie si poate sa pargurga 600 km fara sa fie incarcat. De aseemenea, accelereaza intre 0 si 100 in mai putin de 4 secunde. Astfel, acest model devine unul dintre cele mai performante.

De ce este Mercedez EQS atat de popular?

Mercedes EQS 580 este construit pe noua platforma care in prezent reprezinta modelul de varf al liniei verzi. Pe langa 580 exista si modelul 450+. Prima versiune, si anume 450+ a fost echipata cu motor de 333 cai putere si o baterie de 108 kw/h avand tractiunea pe spate. O astfel de masina va atunge 100 km/h in doar 6 secunde. Viteza maxima pe care o poate atinge este de 210 km pe ora si rezerva de putere ii ajunge pana la 680 km.

Primul Mercedes EQS are un indice de 580 si are tractiune integrala. Puterea ajunge la 524 CP si poate ajunge la 100 km/h in doar 4.3 secunde. Masina poate merge 620 km fara reincarcare si atunci cand este gasita o statie de incarcare rapida de 300 km, masina poate sa fie realimentata in doar 15 minute.

Mercedes EQC – masina care depaseste asteptarile

Mercedes EQC este relativ nou, dar are o mare parte din arhitectura sa cu GLC-ul cu motor cu combustie, asa ca ne-am astepta ca sa fie suficient de fiabil.  In egala masura, EQC nu a fost folosit suficient de mult pentru a aparea in sondajele facute pentru clienti, dar Mercedes  a dat semne de imbunatatire, ajungand pe locul 13 din 29 de producatori – mult mai bine decat pe locul 28 din 30 de producatori in 2020.  Clientii au mentionat costurile ridicate de functionare drept o problema cheie, in timp ce sistemele de infotainment ar putea fi, de asemenea, mai bune.

Echipamentul de siguranta este impresionant in intreaga gama, cu asistenta la parcare, o camera spate, asistenta la franare activa, avertizare la parasirea benzii de rulare, un sistem de asistenta pentru unghiul mort si controlul vitezei de croaziera, toate oferite standard.

Euro NCAP a testat EQC in 2019 si a acordat SUV-ului complet electric o calificare de cinci stele. Scorurile individuale ale categoriilor au fost remarcabile, cu 96% pentru siguranta ocupantilor adulti si 90% pentru protectia ocupantilor copiilor. Tehnologia Safety Assist a fost evaluata la 75%.

Mercedes ofera o garantie standard de trei ani/kilometraj nelimitat pentru toate masinile sale noi. Bateriile EQC au acoperire de garantie timp de opt ani, timp in care Mercedes va inlocui sau reconditiona si bateriile litiu-ion daca acestea scad sub 70% din performanta lor ca noi.

Avand in vedere toate aceste informatii despre cele mai noi modele de masini electrice de la Mercedes, este lesne de inteles de ce tot mai multe persoane se orienteaza spre electricele de buna calitate, chiar daca pretul lor este mai mare.

Similar Posts