Tu știi cum să alegi ouăle sănătoase pentru tine? Uite un mic ghid pentru acest lucru!

Tu știi cum să alegi ouăle sănătoase pentru tine? Uite un mic ghid pentru acest lucru!

author
1 minute, 22 seconds Read

Ouăle joacă un rol important în dieta noastră, deoarece acestea sunt o sursă foarte puternică de vitamine și proteine. Prin urmare, oul este consumat aproape în fiecare dimineaţă pentru micul dejun, fiind considerat cel mai bun start energetic.

Cei mai mulți dintre voi, probabil, cumpărati ouăle de la un supermarket. Cu toate acestea, nu este cunoscuta originea acestor ouă, aspect care are o importanță vitală.

Prin urmare, trebuie să cunoşti următoarele aspecte:
Puiul ca și animal nu este vegetarian. De aceea, ouăle cu eticheta “vegetarian” nu sunt cea mai bună alegere, pentru că aceste ouă nu provin dintr-un pui sănătos.

Ouăle de la puii sănătoşi conţin mai mult Omega-3. Mai mult decât atât, xantofilele sunt predominante în gălbenușurile portocalii și oferă o valoare nutritivă mai mare.

Puii care mănâncă mai multe insecte produc ouă cu un gălbenuş mai închis şi mai gros. Cojile acestor ouă sunt, de asemenea, mai groase și mai greu de spart.

Culoarea oului este influențată de dietă şi nu de rasă. În cazul în care dieta găinii este bogată în porumb galben, plante verzi, lucernă și alte plante similare bogate cu xantofilă pigmentul va da un aspect mai întunecat iar gălbenușul va fi galben-portocaliu.

Ouăle mai mici ca dimensiune sunt cele făcute de găini mai sănătoase. Astfel că, indicat ar fi să te orientezi către ferme sau pieţe unde cunoşti modul de creştere a animalelor şi să eviţi cât mai mult achiziţionarea acestora din magazine.

Similar Posts