Cauţi reţete simple și ușoare pe care să le consumi înainte de antrenament? Iată aici 8 gustări sănătoase și delicioase, care se vor asigura că trupul tău este complet pregătit pentru antrenament.
1. Merele și untul de arahide
Feliile de mere și untul de arahide pot fi o gustare perfectă înainte de a începe antrenamentul. Este o combinație de carbohidrați naturali şi de proteine care va ajuta organismul tău să-și clădească musculatura!
Ai nevoie de: 2 mere tăiate în felii 1/4 ceaşcă unt de arahide 1/4 linguriță scorțișoară Taie felii de mere peste care pune puţin unt de arahide, ulterior poți presăra fulgi de ovăz şi scorţişoară.
Topește fulgi de ovăz în cuptorul cu microunde. Stropeşte merele cu ciocolată topită.
2. Humusul Humusul este o mare sursă de proteine, vitamine şi minerale esenţiale. Aceasta contine grăsimi nesaturate care sunt bune pentru o inimă sănătoasă.
Ingrediente
10 felii de pâine Aproximativ 1/2 ceaşcă hummus Câteva roşii uscate Mazăre
Ulei de măsline
Pe fiecare felie de pâine prăjită întinde aproximativ 1 lingur de hummus, câteva felii de roşii uscate la soare, și mazăre. Se presară cu sare şi se stropesc ulei de măsline.
3. Bananele Banana este foarte bună consumată înainte de antrenament. Potasiul din banane ajută la oprirea crampelor, iar carbohidraţii sunt un combustibil pentru antrenament.
Ingrediente
1 banană foarte coaptă 1/4 ceaşcă migdale neîndulcite, nucă de cocos 2 linguri de seminţe Chia
Miere, după gust
Sfărâmă banana cu o furculiţă până când se obţine o pastă. Adaugă restul de ingrediente, amestecă, acoperă și băga la frigider timp de cel puțin o oră.
4. Smoothie plin de proteine Această băutură te poate ajuta cu adevărat să ai un antrenament intens. Puterea zerului ajută la pierderea grăsimilor şi contribuie la întărirea muşchilor.
Ingrediente
120 ml lapte de migdale 120 ml cană de apă 1/2 banana
Amestecă toate ingredientele într-un blender şi bucură-te de gustoasa băutură
5. Ouăle Ouăle fac un mic dejun săţios, iar dacă mergi la antrenament dimineaţa este un preparat de care trebuie să ţii cont. Ele sunt o sursă excelentă de proteine.
Ingrediente
1 linguriță ulei de măsline 3 ouă Sare grunjoasă și piper negru proaspăt măcinat 1 lingură de spanac Se încălzeşte o tigaie la foc mediu-scăzut timp de 2 minute. Adăugă ulei și agită pentru a acoperi toată suprafaţa. Bate ouăle şi condimentează cu sare şi piper pe care le torni ulterior în tavă.
Unge omleta cu spanac şi împătureşte-o în două. Pune apoi oul puţin în tigaie, la abur sub capac pentru a se găti puţin şi spanacul.
6. Ovăzul Ovăzul conţine fibre, care se vor elibera lent în corpul tău în timpul antrenamentului, ajutând la menţinerea nivelul de energie.
Ingrediente
1/4 cană ovăz 3/4 cană de cereale de orez crocant 2/3 cană de făină de ovăz 3 linguri de zahăr brun 3/4 linguriţă bicarbonat de sodiu Sare 3/4 linguriță Miere 2/3 ceaşcă 1/3 cană ulei de cocos topit
2 linguriţe extract de vanilie pură
Încălzeşte cuptorul la 180 °C. Într-un castron mare, se amestecă împreună: ovăzul, cerealele crocante de orez, făina de ovăz, zaharul brun, praful de copt și sarea. Adaugă mierea, uleiul de cocos topit și vanilia și amestecă până când toate ingredientele sunt complet combinate. Transferă amestecul de ovăz în tavă pregătită și apăsa foarte ferm pentru a se forma un strat subtire. Coace timp de 20 la 25 de minute, până se rumeneşte puţin partea de sus.
7. Fructele
Fructele oferă o combinație gustoasă de vitamine și proteine
Ingrediente
Ciocolată amară Fructe de pădure, goji, afine, migdale, nuci Condimente – turmeric, nucşoară, scorţişoară
Amestecă toate ingredientele şi consumă câte o mână înainte de antrenament
8. Sucul de sfeclă Sucul de sfeclă are multe proprietăţi sănătoase. Aceasta crește fluxul de sânge și creşte imunitatea.
Ingrediente
½ ceaşcă sfeclă prăjită 2 cupe căpșuni 1 cană iaurt 2 linguri de miere
1 banana
Se încălzeşte cuptorul la 180 ºC. Taie sfecla în jumătate. Pune jumătăţile pe o foaie mare de copt, pe care ulterior o stropeşti cu ulei de măsline şi o acoperi cu folie. Coace timp de aproximativ o oră, sau până când sfecla este moale, scoate din cuptor și lasă să se răcească. Dupa ce s-a răcit curată sfecla de coajă şi combin-o cu ½ ceaşcă suc de portocale. Pune sfecla marinată în frigider şi ţine-o acolo timp de până la o săptămână.
Pune toate ingredientele într-un blender si amesteca până se omogenizează.