Trucuri prin care poţi menţine florile în viaţă mai mult timp

Trucuri prin care poţi menţine florile în viaţă mai mult timp

author
1 minute, 41 seconds Read

Florile sunt o bucurie pentru locuinţe, oferă culoare şi prospeţime. Din păcate acestea nu durează foarte mult. Cu siguranţă că noi ne dorim să le avem proaspete cât mai mult timp mai ales dacă sunt primite în dar de la cineva drag.
6165341Photo credit: avrene via Foter.com / CC BY

Le poţi menţine mai mult timp în viaţă cu aceste trucuri care folosesc ingrediente de uz casnic.

Suc
Nu arunca ultimele picături de suc. Toarnă aproximativ un sfert de ceaşcă în apa florilor. Zahărul ajută florile să reziste mai mult.

Fixativ
Așa cum păstrează coafura, puţin fixativ de păr poate ajuta florile tăiate să arate proaspete mai mult timp. Stropeşte de la distanţă, doar partea inferioară a frunzelor şi petalele cu puţin fixativ.

Oțet de mere
Amestecă 2 linguri de oțet de mere și 2 linguri de zahăr cu apa din vază înainte să pui florile. Asigură-te că vei schimba apa la câteva zile, pentru a spori longevitatea florilor.

Vodcă Adăugă câteva picături de vodcă în apă împreună cu o linguriță de zahăr. Schimbă apa în fiecare zi. Vodca nu va permite dezvoltarea bacteriilor şi astfel florile vor rămâne mai mult timp proaspete.


Acid acetilsalicilic

Pune o aspirină zdrobită în apă înainte de a adăuga florile. De asemenea, nu uita să schimbi apa la câteva zile.

Clor
Adaugă 1/4 linguriță de clor la un litru de apă. O altă reţetă populară solicită 3 picături înălbitor și 1 linguriță de zahăr într-un litru de apă.

Monede
Adaugă în apa florilor o monedă de cupru și un cub de zahăr. Cuprul acţionează ca un acidifiant, care împiedică dezvoltarea bacteriilor.

Zahăr
Dizolvă 3 linguri de zahăr şi 2 linguri de oţet alb într-un litru de apă caldă. Când pui apă în vază, asigură-te că 7-10 cm din tulpină este în apă. Zahărul hrănește plantele.

Similar Posts