Când vine vorba de menţinerea sănătăţii noastre și prevenirea gripei şi a răcelii, supa de usturoi poate fi de fapt unul dintre cele mai formidabile tratamente. Ingredientul secret este alicina, un compus care se găsește în usturoi, și care este extrem de eficientă împotriva virușilor.
Photo credit: YIM Hafiz via Foter.com / CC BY
Conform unui studiu recent realizat de Universitatea de Stat din Washington, usturoiul este, de fapt de 100 de ori mai eficient decât două dintre cele mai populare antibioticele, atunci când vine vorba de a lupta împotriva diverselor boli.
Ingrediente necesare:
4 felii de lămâie 1/2 căni supă de legume 1/2 cană lapte de cocos 26 căței de usturoi curăţaţi 1 lingurița cimbru proaspăt tocat 2 căni cepe feliate 1/2 cană ghimbir proaspăt 1/2 linguriță pulbere de ardei iute 2 linguri unt 2 linguri ulei de măsline
26 căței de usturoi necurăţaţi
INSTRUCȚIUNI:
Încălzeşte cuptorul la 180 de grade. Apoi, pune 26 căţei de usturoi într-un mic vas de sticlă la copt. Adaugă 2 linguri de ulei de măsline si presară cu sare de mare. Acoperă vasul de copt cu o foaie de folie de aluminiu, apoi coace usturoiul până când devine maro-auriu. Stoarce usturoiul între degetele pentru a-l decojii apoi pune-l într-un castron mic.
Topeşte untul într-o cratiță mare. Începe să adaugi cimbru, ghimbir, praf de ardei iute şi ceapă. Lasă la călit pană când ceapa devine translucidă, aproximativ 6 minute.
Începe să adăugi usturoiul prăjit și cel crud, apoi lasă să fiarbă timp de 3 minute. Adaugă supa de legume, acoperă și lăsa să fiarbă pentru aproximativ 20 de minute.
Pune supa într-un blender astfel încât să devină cremă. Adăugă lapte de nucă de cocos, sare şi piper după gust.
La consum poţi adăuga şi puţin suc de lămâie. Această supă este extrem de sănătoasă şi gustoasă.