Vrei să prepari chifle franțuzești delicioase? Iată care este secretul lor!

author
1 minute, 27 seconds Read

Aceste pufuri de brânză delicate vor impresiona întotdeauna. Gougères sunt chifle pufoase cu brânză şi sunt foarte des întâlnite în Franţa. Acest preparat a fost inventat în Burgundia, motiv pentru care, în aproape toate restaurantele din zonă se regăseşte şi acest preparat savuros.

Pentru acest preparat există chiar şi un festival în Flogny-la-Chapelle.

O dată ce ai preparat aluatul pentru chifle Gougère îl poţi şi îngheţa pentru a-l prepara rapid atunci când ai poftă.

Ingredientele necesare: 20 g de amidon 1/2 de pahar de apă 50 g de unt 3 ouă 100 g de caşcaval 100 g de făină de grâu

umplutură (după gust)

Iată cât de uşor se poate prepara:

Amestecă amidonul împreună cu făina.

Separat, amestecă apa cu untul şi puţină sare şi pune la foc. Lasa acest amestec până când ajunge la fierbere.

Adăugă făina încet şi amestecă foarte bine astfel încât să nu se lipească de vas. Opreşte focul şi amestecă bine în aluat. Dupa ce acesta s-a răcit adaugă caşcavalul ras şi amestecă până la omogenizare.

Adaugă aluatul sub forma de biluţe în cuptor la 200 grade Celsius pentru aproximativ 20 minute.

Dacă vrei după ce acestea sunt coapte le poţi tăia în două şi poţi adăuga umplutura în funcţie de preferinţe. Poţi pune maioneză, brânză, usturoi, somon sau ceea ce îţi place ţie cel mai mult.

Preparatul este absolut delicios şi foarte uşor de obţinut, este un deliciul care va fi apreciat de către toţi apropiaţii.

Încearcă şi tu şi împărtăşeşte cu noi experienţa ta! Poftă bună!

Sursă: TheKitchn

Similar Posts