Restaurantele aruncă în fiecare zi multă mâncare şi chiar dacă companii mari precum Starbucks şi-au schimbat recent politica, totuşi o mare parte din mâncare ajunge la coşul de gunoi.
Asta, în vreme ce sunt oameni care nu au ce mânca.
Când managerii unui restaurant din Kochi, India au văzut o femeie care caută de mâncare în coşul de gunoi au hotărât că e momentul să schimbe ceva.
Minu Pauline, managerul restaurantului a avut o idee strălucită. Deoarece la restaurantul ei se aruncau foarte multe resturi a decis să pună în fata restaurantului un frigider din care să se servească oricine are nevoie. Este deschis tot timpul , iar mâncarea este gratuită.
Frigiderul este umplut mereu prin donaţii atât de la patronii restaurantului, dar şi de la alte persoane care au înţeles să facă dovada altruismului lor, acoperind în fiecare zi necesarul a câte 75-80 de porţii.
Minu Pauline afirma pentru The Huffington Post că “Banii sunt ai noştri, dar resursele aparţin societăţii. Acesta e mesajul pe care vreau să îl transmit, dacă risipeşti banii..risipeşti resursele societăţii.”