Alergiile pot fi o mare problemă pentru unii dintre noi. Iată câteva leacuri care te pot ajuta pentru a scăpa de ele

Alergiile pot fi o mare problemă pentru unii dintre noi. Iată câteva leacuri care te pot ajuta pentru a scăpa de ele

author
2 minutes, 24 seconds Read

Alergiile sunt o reacţie a sistemului imunitar la unele substanţe care nu cad bine organismului. Cauzele alergiilor sunt extrem de diverse, însă cele mai frecvente sunt cauzate de factorii de mediu cum ar fi: vaccinările extensive, poluarea, expunerea la trofalergene (alune, soia, crustacee) şi la pneumalergene (acarieni şi mucegaiuri din praful de casă, polenuri, epitelii animale).

Alergiile pot fi o mare problemă pentru unii dintre noi. Iată câteva leacuri care te pot ajuta pentru a scăpa de ele

Iată mai jos câteva leacuri pentru diferite alergii care te pot ajuta

Alergie la polen şi praf

Dacă ai alergie la polen sau praf este recomandat să consumi iaurt, ceapă şi ceai de urzici. Acestea vor diminua reacţiile alergice apărute de pe urma polenului. Ceapa conţine cuercitină iar urzicile şi iaurtul activează interferonul, substanţe care combat alergiile. În schimb mierea şi ceaiurile din plante nu sunt recomandate în această situaţie deoarece pot avea ceva rămăşiţe de polen. De asemenea, merele, kiwi-ul, perele, piersicile, caisele, alunele si nucile sunt contraindicate deoarece acestea sunt asociate cu polenul.

Un alt aspect îl reprezintă curăţarea părului. Acesta trebuie curăţat mai des pentru că pe acesta se poate depune polen.

În cazul în care respiraţia ta se accentuează neapărat trebuie să treci la medicaţie, asta pentru că poate fi declanşat astmul.

Alergie la soare

Soarele este din ce în ce mai dăunător organismului şi pielii noastre. În cazul în care te confrunţi cu o astfel de alergie este de preferat să consumi ceai de frunze de nuc. Specialiştii recomandă să fie consumate două căni dimineaţa pe stomacul gol. Un alt remediu îl poate constitui o cură cu drajeuri de drojdie iar în locul sării poți utiliza fulgi de drojdie de bere.

Dimineaţa pregătiţi-vă un preparat împotriva acestei alergii.

Reţeta: 30 g drojdie se amestecă bine cu o linguriţă de lapte, 10 g de seminţe de in şi 10 g de fulgi de ovăz. Consuma-l alături de ceai de muşeţel.

Foarte important este să nu consumi alcool şi dulciuri înainte să te expui la soare.

Alergii care provoacă dureri de cap

Unele alimente declanşează alergii și dureri de cap. Alimentele care pot declanşa dureri de cap sunt: ciocolata, muştarul, heringi, brânză dospită, aluaturi cu drojdie, citrice, banane, carnea de porc, ficatul de pasăre, alcoolul şi cofeină.

Neurodermitele – iritația pielii

Cauza exactă a neurodermitei nu este cunoscută. Uneori apare într-un context ce implică o simplă frecare sau iritare a pielii, ca de exemplu îmbrăcămintea strâmtă sau o înţepătură de insectă.

În cazul în care acestea au apărut trebuie să ţi cont de câteva reguli: poartă doar bumbac, elimină din alimentaţie ciocolată şi lactatele, fă baie cu sare de la Marea Moartă, ia seara două tablete de magneziu iar o alifie cu hamamelis poate face minuni.

Similar Posts