Trei universităţi din Cluj şi Bucureşti sunt incluse în topul celor mai bune din lume

Trei universităţi din Cluj şi Bucureşti sunt incluse în topul celor mai bune din lume

author
1 minute, 28 seconds Read

În acest an trei universităţi din România au fost incluse în topul celor mai bune instituţii de învăţământ superior din lume realizat de către U.S. News&World Report.Trei universităţi din Cluj şi Bucureşti sunt incluse în topul celor mai bune din lume

Foto: Wikimedia Commons

Acest clasament include 750 de instituţii din întreaga lume, care au fost alese după 12 criterii de performanţă în cercetare şi după reputaţia avută atât regional cât şi global.

Printre cele 750 instituţii se regăsesc şi trei din România, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj care a avut un număr de 40,7 puncte aflându-se astfel pe locul 560, Universitatea Bucureşti, cu 39,8 puncte, aflându-se pe locul 588 si Universitatea Politehnică din București clasată pe locul 706 cu 34,8 puncte.

Acest clasament a fost realizat în scopul unei informării cât mai bune a candidaţilor: „Am încercat să obținem un clasament care să constituie punctul de plecare pentru identificarea celor mai potrivite instituții pentru nevoile studenților și ale familiilor lor, indiferent dacă studenții plănuiesc să studieze aproape de casă sau vor să se înscrie la o facultate din străinătate”, declară Robert Morse, de la U.S. News&World Report.

Primele locuri sunt ocupate de către Universitatea Harvard care are punctaj maxim, 100 de puncte, de către Massachusetts Institute of Technology (MIT) care deţine 94,3 puncte, urmată de California-Berkley cu 92,2 puncte și Stanford cu un număr de 89 puncte. O universitate foarte bună este de asemenea, Oxford care se află pe locul cinci cu 86,7 puncte.

Cele mai mici punctaje în acest clasament au fost acordate Universităţii Niigata din Japonia care a obţinut 33 puncte, urmate de Lille II din Franța cu 32,9 puncte și de către Universitatea Maribor din Slovenia cu 32,8 puncte.

Similar Posts