Știai că afinele înghețate sunt bune pentru sănătatea ta? Uite la ce te ajută!

Știai că afinele înghețate sunt bune pentru sănătatea ta? Uite la ce te ajută!

author
1 minute, 8 seconds Read

Afinele sunt extrem de sănătoase aşa că încercă să le consumi cât mai des posibil. Ele sunt bogate în antioxidanţi, fibre şi nutrienţi.

Știai că afinele înghețate sunt bune pentru sănătatea ta? Uite la ce te ajută!

Este imposibil să precizez toate proprietățile benefice ale afinelor deoarece există foarte multe. Prin îngheţare cantitatea de antocianine din ele se dublează. Antocianinele sunt elemente cu proprietăţi anti-inflamatorii și anticancerigene.

Iată care sunt beneficiile consumului de afine congelate

Îmbunătăţeşte funcția digestivă
Datorită antioxidanților conţinuţi acestea protejează tractul digestiv de la daune și de asemenea, din cauza fibrelor sistemul digestiv poate funcționa în mod corespunzător.

Îmbunătăţeşte funcțiile motorii
În special aceste fructe sunt recomandate persoanelor în vârstă care sunt predispuse la diverse probleme cu funcții motorii.

Inimă sănătoasă
Afinele posedă proprietăți benefice pentru o inimă sănătoasă. Dacă începi să le consumi regulat, acestea vor reduce riscul de boli cardiovasculare, vor ajuta la consolidarea arterelor și vor stabiliza tensiunea arterial.

Reducerea riscului de dementă
Consumul de afine poate reduce, de asemenea, riscul de a face boala Alzheimer și alte tipuri de demență, care pot apărea din cauza îmbătrânirii. Antocianii găsiţi în afinele congelate sunt responsabile pentru acest lucru.

Protejează sistemul nervos
Sistemul nervos este, de asemenea, protejat dacă consumi afine, în special afine congelate.

Similar Posts