Deși cel mai bun mod de a fi motivat este inspirația naturală, există un proces prin care îți poți accelera motivația.
Acest lucru este benefic, ai nevoie să realizezi ceva într-un anumit termen sau ai câteva sarcini care nu îți plac. Atât factorii care te ajuta să fi motivat cât și cei care te fac să fi mai puțin motivat sunt importanți.
Pentru că de cele mai multe ori te străduiești să faci diverse lucruri pentru a-ți pastra motivația, în acest articol îți voi spune care sunt factorii care îți scad motivația.
1. Rasplata vine după multă muncă
Este total greșit să gândești așa, să te axexi pe rezultat și nu pe desfăsurarea activității în sine. Richard Ryan de la Universitatea din Rochester spune că atunci când, te concetrezi mai mult pe rezultatele muncii tale decât pe ceea ce faci nu te va ajuta să îți atingi potențialul.
Salariu este într-adevar o răsplată care te motivează, însă nu este suficient pentru tine pentru a-ți depăși limitele, ceea ce te poate duce la momente de stagnare. Pentru a fi motivat trebuie mereu să găsești plăcere în ceea ce faci și nu numai în rezultat sau în remunerație.
2. Obiective pe termen scurt, sau lipsa lor
Obiectivele stabilite sunt foarte importante pentru motivația ta. Ți-ai stabilit un obiectiv ai pentru ce lupta, însă dacă nu ai facut acest lucru, atunci este dificil să îți păstrezi motivația. Cel mai bine este ca obiectivele să fie facute pe termen lung, din care derivă obiective micuțe care duc la îndeplinirea lui.
3. Momentul perfect nu va veni niciodată! Nu îl astepta!
Atunci când vrei să faci ceva trebuie să acționezi, trecerea timpului doar face ca motivația ta să scadă din ce în ce mai mult.Cauți diverse motive pentru care este riscant să treci la acțiune sau ieși cu greu din zona ta de confort. Dacă te apuci imediat de sarcină, e posibil să întâlnești câteva obstacole, însă le vei trece pe fiecare în parte.
4. Îți dorești ca ceea ce faci să fie perfect
Nimic nu e perfect în această lume, iar de cele mai multe ori ceea ce este perfect pentru tine nu este pentru cei din jurul tău. Este bine să faci lucrurile astfel încât să fii mulțumit de ele, însă saă te străduiești ca ele să iasă perfect, poate fi doar o pierdere de timp.
5. Îți lipsește încrederea în tine
Încrederea în persoana ta este foarte importantă, pentru a închega relații, pentru a îndeplini diverse sarcini, pentru a-ți depăși fricile, și multe altele. Dacă tu nu ai încredere ca vei reuși atunci nici ceilalți nu vor avea încredere și cel mai probabil că nu vei reusi . Atragi ceea ce gândești, motiv pentru care gândurile tale influentează rezultatul activității pe care o ai. De asemenea, toate gândurile și complexele nu fac nimic altceva decât că îți consumă energia și timpul.
6. Ești unic, nu te mai compara cu ceilalți!
Este necesar din când în când să privești în ograda vecinului pentru a-ți oferi o idee sau un impuls, însă dacă acest lucru se întâmplă frecvent atunci motivația ta se va minimiza, mai ales dacă nici nu ai încredere în tine.
7. Ești mereu distras
Televizorul și Internetul îți provoacă oboseală și chiar dacă ai impresia asta, ele nu îți aduc mai multă informație. Ocupându-ți timpul cu cele două nu simți că faci nimic productiv și nu te axezi pe lucrurile care într-adevar contează.
8. Ai mai multă răbdare
Planurile trebuie să fie făcute cât mai realist și nu trebuie să îți stabilești obiective pe care nu ai cum să le îndeplinești. Dacă faci acest lucru vei avea impresia că timpul a trecut și tu nu ai făcut nici un progres, asta pentru că ai așteptări prea mari și nu ai răbdare. Acest aspect nu va duce decât la descurajare și la pierderea motivației.