7 Sfaturi Feng Shui pentru a alunga stresul din casa ta

7 Sfaturi Feng Shui pentru a alunga stresul din casa ta

author
2 minutes, 33 seconds Read

Stresul este foarte dăunător. Acesta generează frustrare, iritaţie, nervozitate, oboseala şi multe altele. Recomandat ar fi ca în locuinţa ta să ai un colţişor frumos amenajat în care te poţi relaxa şi să poţi scăpa de grijile care nu îţi dau pace.

7 Sfaturi Feng Shui pentru a alunga stresul din casa ta

Este absolut necesar să ai un spaţiu în care să poţi medita, în care poţi citi o carte, poţi să te odihneşti, sau

să te bucuri de o cină liniştită.

În filosofia Feng Shui-ului, casa ta este o oglindă a ta. O casă plină de zgomot, lipsită de confort, prea aglomerată sau prea goală te afectează în fiecare zi.

Iată câteva modalități simple prin care poţi alunga stresul din locuinţa ta:

1. Curăţă-ţi în profunzime casa

Când suprafeţele sunt curate, te vei simţi mult mai energic şi plin de vitalitate. În plus te va ajuta să scapi de gândurile apăsătoare şi să te bucuri de ceea ce ai.

2. Crează o mică fântână

Zgomotul unei ape curgătoare creată în casa te poate relaxa pe deplin. O poţi pune oriunde vrei, în baie, dormitor sau sufragerie.

3. Crează mirosuri liniştitoare

Foloseşte uleiuri de lavandă sau de flori, pentru a detensiona atmosfera. De asemenea, poţi folosi lumânări parfumate. Atenţie însă, dacă mirosul este prea puternic atunci te vei simţi obosit şi vor apărea durerile de cap.

4. Crează spaţiu cu perdele

Perdele sunt mai moi şi mai fluide, şi de multe ori mai groase și mai substanțiale decât majoritatea jaluzelelor. Când vedem texturi moi, ne simţim mai relaxaţi. Acest lucru se traduce prin mai puțină tensiune, rigiditate şi stres.

5. Umple cămara şi frigiderul de produse sănătoase

Alimentaţia este foarte importantă pentru starea ta de sănătate. De asemenea, aspectul mâncărurilor este important pentru starea ta de bine. Consumă cât mai multe legume şi fructe, fă în aşa fel încât frigiderul tău să arate cât mai verde şi viu.

6. Adaugă tonuri de culoare maronii în locuinţa ta

Pământul este calmant atât pentru mintea și cât şi pentru corpul tău. Dacă ai probleme cu somnul sau te simţi depăşit de situaţie, culorile neutre și cele de alb strălucitor înfrumuseţează şi calmează decorul.

7. Crează mesaje de pace și fericire

Încadrează un poem minunat în bucătărie pentru a-l lectura în timp ce găteşti, adaugă câteva cărți care te fac să te simţi iubit, pe noptiere. Poţi pune fotografii care îţi plac şi te relaxează, cu natură sau cu personaje vesele în locuinţa ta.

Chiar și doar un simplu pas sau doi spre a face locuinţa ta mai caldă poate întrerupe ciclul stresului. Mai puţin stres îţi poate schimba complet viaţa. O schimbare mică poate face o diferență imensă!

Similar Posts